Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Ciche piszczenie podczas głaskania- ale raczej nie z radości

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
świnkoowa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Ciche piszczenie podczas głaskania- ale raczej nie z radości

Postautor: świnkoowa » 6 lutego 2012, 20:32

Od razu mówię, że przepraszam jeśli był już taki temat, ale przeszukałam i nie mogłam znaleźć :roll: jak biorę moją świnkę na kolana to się rozkłada i na nich zasypia, więc raczej mnie się nie boi. ale chodzi o to, że jak go głaszczę to tak piszczy cicho, a potem coraz głośniej i myślę, że go to boli, bo czasami on się rzuca. dodatkowo szybciej mu bije serce, że czasem myślę, że mu ono wyskoczy :shock: zauważyłam też, że często tak jakby prycha czy kicha i podciera nosek, ale nie zaobserwowałam żadnej wydzieliny z nosa, a zachowuję się normalnie, nie jest osowiały, wręcz przeciwnie, skacze, biega itd. myślicie, że to jakaś choroba? :?

Awatar użytkownika

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Ciche piszczenie podczas głaskania- ale raczej nie z rad

Postautor: Gucio01 » 6 lutego 2012, 20:40

Może twój świniak ma jakieś czułe miejsce, w które nie chce być głaskany i ci to mówi. :) A może ma uczulenie na ściółkę? Dla tego prycha i kicha... ;)

świnkoowa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Ciche piszczenie podczas głaskania- ale raczej nie z rad

Postautor: świnkoowa » 6 lutego 2012, 22:23

Hmmmmmmmmmm może to być możliwe, sprawdzę to, dzięki :D a co do prychania i kichania to kilka dni temu stosowałam trociny i żwirek, ale teraz już mam matę i żwirek. jak się przyglądam śwince to jest taka troszkę w okruszkach tych trocin i zastanawiam się czy ją wykąpać, może to od tego kicha i prycha? :mrgreen:

Wróć do „Zachowanie”