Swiniaczek wciagnal reklamowke jednorazowa do swojej klatki i zanim zauwazylam zdazyl zjesc kawalek i to calkiem niezly- tak gdzies 2cmx3cm...Czy cos jej bedzie????? :(
Mój prosiak też kiedyś przez niedopilnowanie zjadł kawałek reklamówki i nic mu się nie stało, więc i Twojemu też nic się nie powinno stać. Jeśli zaobserwujesz jakieś zmiany w zachowaniu prosiaka to opisz je koniecznie na forum lub udaj się do weterynarza.
Moim miśkom zdarza się czasem coś podobnego kiedy zmieniam ściókę... worek na śmieci je strasznie interesuje :zdegustowany: Ale naszczęście ja szybko reaguje i udaje im się odgryźć tylko kawałeczek no i nic im nie jest Zawsze lepiej "dmuchać na zimne" i pilnować aby nic takiego w pobliżu świnki się nie znalazło
Ok,dzieki juz jestem spokojniejsza Mam ja dopiero od dwoch miesiecy i strasznie panikuje:) Jest taka kochana:). Do tej pory mialam same chomiki//ort i kroliki,jesli chodzi o swinki nie mam jeszcze zadnego doswiadczenia w ich hodowli
a wiecie dlaczego prosiaczki tak lubią reklamówki foliowe - zawierają dużo celulozy albo włókna jak kto woli... Po jednokrotnym czy nawet kilkukrotnym zjedzeniu przez świnkę kawałka worka foliowego nic sie złego nie dzieje... ale trzeba jednak pilnować, aby nie weszło to swinkom w nawyk... folia zawiera równiez i niezbyt zdrowe związki co na dłuższą metę moze miec negatywne następstwa np. nowotwory :zdziwko: