Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Specjalne jedzenie dla świnek morskich.

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik
Świnki morskie: mały,gładkowłosy milutki Pikuś

Re: Specjalne jedzenie dla świnek morskich.

Postautor: elvirka96.n » 10 października 2012, 18:11

Wiem ale nie mogę co chwilę jeździć i sprawdzać,bo nawet jak się zamówi w sklepie to nie wiadomo kiedy będzie.A teraz ciągle mój Pikuś nie ma jedzenia dla świnek.Czy mogę mu dawać jeszcze przez jakiś czas karmę dla chomików dopóki nie pojadę kupić karmy dla świnek?Ja mu jeszcze daję codziennie takie specjalne witaminy(pałeczki) dla świnek morskich i tam są wszystkie witaminy potrzebne dla nich.A wogóle pani ze sklepu mi mówiła że jak świnka nie ma np.witaminy C w karmie to można jej rozpuścić taką witaminę C(tablętkę dla ludzi) w wodzie.Tak można?

Nie każdy kto ma zwierzę,lubi zwierzęta.Niektórzy mają je tylko dla zabawy.PAMIĘTAJ!!!ZWIERZĘTA TO NIE ZABAWKI I NIE MOŻNA SIĘ NIMI BAWIĆ.ONE TEŻ MAJĄ UCZUCIA I CHCĄ BYĆ KOCHANE.NIE RÓB IM KRZYWDY!!!

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 10 października 2012, 18:39

Są specjalne krople jak juz do wody z wit C ale wtedy musisz wode codziennie wymieniac w poidle, karmy posiadaja wit C np karmy Versele Laga Cavia Nature i inne z tej firmy :)

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 10 października 2012, 18:46

eMi pisze:Są specjalne krople jak juz do wody z wit C ale wtedy musisz wode codziennie wymieniac w poidle, karmy posiadaja wit C np karmy Versele Laga Cavia Nature i inne z tej firmy :)

Omg ludzie, weźcie weryfikujcie swoją wiedzę zanim coś napiszecie. Witaminy C nie dodaje się do wody, bo ulega całkowitemu lub częściowemu utlenieniu! Podaje się ją prosto do pyszczka, strzykawką bez igły.

Jest cały temat o witaminie C, więc elvirka, zanim się o coś zapytasz sprawdź na forum, czy ta kwestia już nie została omówiona.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 10 października 2012, 18:50

można też dodawać wit C do wody poczytaj troche na zagranicznych portalach i sprawdz ich asortyment ;)

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 10 października 2012, 18:57

O karmach także jest temat, więc nie należy zakładać setki nowych, tylko trzeba się dołączyć tam: viewforum.php?f=7

Karma dla chomika absolutnie nie nadaje się dla roślinożernych świnek. W składzie chomiczych karm jest często mięso!

Witaminy C do wody się nie daje, bo po kilku minutach będzie jej tam tyle, co nic. Poza tym, zmienia smak wody, która staje się niesmaczna. O skutkach pisać chyba nie muszę...