Jak już wiecie - od czwartku mam w domu nowego prosiaczka. Mój problem polega na tym że od małego był przyzwyczajony do karmy Versele Laga Cavia Crispy. Kuba natomiast do tej pory był karmiony Cavia Complete, ale jemu najwyraźniej inna karma też odpowiada.
Problem polega na tym że panowie wybierają sobie to co im pasuje (a w zasadzie Kuba wybiera a małemu zostają ochłapy). Chciałabym uniknąć marnowania karmy bo prawie wszystko trzeba wyrzucać, dlatego zależy mi żeby przestawić Tymka na Cavię Complete, ale nie mam pojęcia jak.
Od soboty w klatce stoją dwie miski - jedna z Complete i jedna z Crispy. Stwierdziłam że tak będzie sprawiedliwie, ale niestety Kuba najpierw zabiera się za jedzenie małego (i go odgania), wybiera mu wszystko a potem idzie do swojej - jest mi strasznie szkoda Tymka bo nie ma sobie nawet w czym już pogrzebać jak Kuba się dorwie do jedzenia. Więc opcja z dwoma karmami odpada...
W jaki sposób mam przestawić małego na Complete? Podpowiedzcie jakieś rozwiązanie bo boję się że Tymek będzie jadł za mało