Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

co to może być?

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
nikc

co to może być?

Postautor: nikc » 14 kwietnia 2012, 21:15

tak na zadku niedawno wyczułam małą górkę, nie widać jej, nie ma też żadnej różnicy, niż w innych miejscach(jeśli chodzi o skórę), nie drapie się tam, ale jest wrażliwy jak dotknę go w tym miejscu, bądź w okolicy
czy to może być coś poważnego?

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Re: co to może być?

Postautor: kin28 » 14 kwietnia 2012, 23:08

Po pierwsze z twojej wypowiedzi nic nie rozumiem, a po drugię to idź do weterynarza jeśli jest to spora grudka.
Nie wiem jak wygląda ten gruczoł u samców, ale to chyba nie to.

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 15 kwietnia 2012, 18:08

Może to jest gruczoł łojowy? Świnki ogólnie nie lubią, kiedy dotyka się je w okolicach zadka. Dasz radę zrobić zdjęcie?

nikc

Postautor: nikc » 18 kwietnia 2012, 12:41

to nie jest gruczoł, bo to jest trochę wyżej
jeśli chodzi o weterynarza to szkoda mi na niego kasy skoro,bo z nich to tacy "fachowcy"...
zdjęcia nie ma sensu robić bo jak mówiłam tego nie widać, nie ma żadnych zmian skórnych, da się tylko wyczuć
mój tata mówi, że to może być jakiś ślad po tym jak chorował na grzybicę ( wet powiedział, że nie ma szans na przeżycie), od czasu tej choroby nie lubi też głaskania pod włos, na tym punkcie jest bardzo wrażliwy
tak się pytam, bo się o niego martwię

Wróć do „Choroby i problemy”