kasik pisze:A poza tym jest niezbędne do prawidłowej pracy świńskich jelit oraz ścierania siekaczy, dlatego nigdy nie może go zabraknąć w klatce.

Pela pisze:a świnki nie wolą sikać na wióry??
 kupiłam ją tylko dlatego, że moja świnia mocno fika..i zazwyczaj całość wyrzucała za klatke i non stop był bałagan. Na początku jak jej założyłam to nie chciała ani kupki zrobić ani siusiu...to szybko wyjęłam, bo myślałam że mi prosiak sie zatka i jeszcze wybuchnie
 kupiłam ją tylko dlatego, że moja świnia mocno fika..i zazwyczaj całość wyrzucała za klatke i non stop był bałagan. Na początku jak jej założyłam to nie chciała ani kupki zrobić ani siusiu...to szybko wyjęłam, bo myślałam że mi prosiak sie zatka i jeszcze wybuchnie  Za drugim razem odrazu popuscila kilka bobków i już mata jej nie przeszkadzała, a nawet jej sie podoba, bo trociny jej sie nie wbijają w brzuszek.
 Za drugim razem odrazu popuscila kilka bobków i już mata jej nie przeszkadzała, a nawet jej sie podoba, bo trociny jej sie nie wbijają w brzuszek.Pela pisze:a jeśli kładzie się matę, to żwirek na spód wystarczy?? :hmmm:

Wróć do „Sprzątanie i podłoża”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości