Może dlatego, że łatwiej mi się je trzyma w stadzie i płodnego samca nie można brać na ręce zaraz po trzymaniu samiczki
 Może dlatego, że łatwiej mi się je trzyma w stadzie i płodnego samca nie można brać na ręce zaraz po trzymaniu samiczki  
 Ale w stosunku świnka-człowiek dla mnie nie ma to znaczenia. Najważniejsza jest socjalizacja świnki od małego i jej charakter.
  .
. .
 .
 Ja mam samca, znajoma samiczke i według mnie obydwa są kochane, ale co świnka to inny charakter, a więc płcią nie należy się sugerować.
 Ja mam samca, znajoma samiczke i według mnie obydwa są kochane, ale co świnka to inny charakter, a więc płcią nie należy się sugerować.

No, ale OK. Jakbym dalej nie wiedziała, że to samiec, to kochałabym go przecież tak samo. Według mnie płeć nie ma znaczenia. Może się przecież zdarzyć tak, że samica będzie bardziej agresywna niż samiec. LICZY SIĘ CHARAKTER.
  No, ale OK. Jakbym dalej nie wiedziała, że to samiec, to kochałabym go przecież tak samo. Według mnie płeć nie ma znaczenia. Może się przecież zdarzyć tak, że samica będzie bardziej agresywna niż samiec. LICZY SIĘ CHARAKTER.  
martyna.;p pisze:no zgadzam sie z wami ,ale chodzi o to że sprzedawca w zoologicznym nie umie sprawdzać sam płci . Ja jak będe kupować to z pewnością zapytam czy moge spawdzić samiec samiczka .Nie jestem do końca pewna czy świnka morska jest fajna przyjacielska jest pieszczochem i czy to dobryzakup na 100% .Poprosty wydam Tam 200 złoty i nie będe z niej zadowolona.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości