Słuchajcie sorka że nowy temat ale jeszcze jestem w szoku i szczerze nie mam głowy teraz by szukac tematy a więc podejżewałam coś ale nie byłam pewna dziś rano moja świnka urodziła trzy maleństwa i nie wiem co robic i mam parę pytań
jak odróżnic płec małych świnek bo jeszcze ich nie oglądałam czy jest to trudniejsze niż przy dorosłych?
po jakim czasie (najkrótszym) można odac świnki?
czy tylko matka musi je karmic mlekiem czy można im coś podawac?
Nie mogę wszystkich zatrzymac zatrzymam tylko jedną pozatym gdyby znalazły się chętne osoby do adopcji z Bytomia i najbliższych okolic tóre mogły by odebrac świnki mile widziani.

Oczywiście podawaj im też sianko. Po upływie tygodnia zacznij podawać im zieleninę, ale z pewnego źródła, żeby nie była naszpikowana chemikaliami.
 Oczywiście podawaj im też sianko. Po upływie tygodnia zacznij podawać im zieleninę, ale z pewnego źródła, żeby nie była naszpikowana chemikaliami. 
 Czekam na zdjęcia
 Czekam na zdjęcia 

pozatym jeśli nei znajdę nikogo choc prawdopodobnie jedą świnkę wezmie moja ciocia i by było pięknie a drugą do zoologicznego czy tam dają ją też do zjedzenia? a trzecią zostawiam żeby mamusia miała towarzystwo a pozatym to mam jakąś większą szansę że na trzy świntuchy jedna to samiczka? bo nie sprawdzałam jeszcze i nie wiem czy dobrze rozpoznam
 pozatym jeśli nei znajdę nikogo choc prawdopodobnie jedą świnkę wezmie moja ciocia i by było pięknie a drugą do zoologicznego czy tam dają ją też do zjedzenia? a trzecią zostawiam żeby mamusia miała towarzystwo a pozatym to mam jakąś większą szansę że na trzy świntuchy jedna to samiczka? bo nie sprawdzałam jeszcze i nie wiem czy dobrze rozpoznam Natura sobie tak wymyśliła, ze zawsze rodzi się 50% samiczek i 50% samców... pytanie jak to się rozłożyło u ciebie
 Natura sobie tak wymyśliła, ze zawsze rodzi się 50% samiczek i 50% samców... pytanie jak to się rozłożyło u ciebie