Postautor: Peggy » 1 kwietnia 2017, 7:27
50x75cm. Ja mam klatkę 100cm i nawet ucinam jeszcze 15cm vetbedu. Większość klatki to vetbed, ale nie na całość.
Fakt, że jak się ma większą to może być to trochę problematyczne. Ale czy do tego, że po kilku użyciach nadaje się do wyrzucenia? Tego nie wiem.. aczkolwiek po pierwszym praniu bez wyczesywania ( bo jeszcze nie miałam zgrzebła) spisuje się i tak świetnie i wcale nie widzę by uległ pogorszeniu. Będę niebawem wyczesywała do prania, to zobaczę.
Swoją drogą zależy skąd widocznie zamawiałeś vetbed. Ja zamawiałam dwa. Jeden od Kasi ze sklepu, drugi z allegro.
Pierwszy, ten od Kasi jest super. Za to ten z allegro wydaje mi się badziewiasty. Pożałowałam, ale człowiek płaci za błędy.
Także w skrócie.. uważam, że vetbed od Kasi jest super. Na lato może jednak zmienię na dywanik łazienkowy albo matę łazienkową by na vetbedzie nie było im gorąco.
ps. przy większej ilości świnek, nie wiem czy vetbed się by się sprawdził. A sypać tak dużo pelletu, na całą klatkę.. cóż, jakoś mnie boli ;D dlatego nawet wolę podkłady.
...:::Zwierzęta w naszym życiu nie zjawiają się bez powodu, udzielają nam nauk o tym, jak zostać lepszym człowiekiem:::...