Chanties pisze:Fafka123 pisze:ć,a moi rodzice ani ja od ocej osoby to już na pewno nie przyjmiemy pieniędzy chyba o
A w mojej skarbonce jest parę groszy 

Kochanie!
Domyslalam sie ze bedziesz miala opory w przyjeciu drobnej pomocy finansowej. Dlatego tez, wyjasniajac powody mojej oferty, napisalam do Ciebie wiadomosc. 
Ponad 4 lata temu, kiedy sama bylam "swiezo upieczona" wlascicielka swinki zwrocilam sie o pomoc do czlonkow Forum Caviarni. Wtedy wowczas, z opresji, wyciagnela nas rada jednej z czlonkin Forum. Teraz mialabym okazje odwdzieczyc sie  rada i wsparciem. I zrobilabym to z przyjemnoscia. Ale tylko za Twoja i Twojej Mamy zgoda. Aby nie stawiac Was w niezrecznej sytuacji zaproponowalam ze pieniadze przeleje od razu na konto kliniki. 
Kochanie! Zgadza sie ze operacja jest droga. Nie mam pojecia ile kosztuje wyciecie guza. Amputacja lapki kosztowala nas 800zl. A nie wspomne lekow i wizyt lekarskich..... Rozumiem wiec ze kwestia finansowa moze byc istotna, ale jako opiekunka swineczki na pewno chcesz jej dobra. A w tym wypadku sprowadza sie to do uchronienia jej przed bolem i cierpieniem. Badanie histopatologiczne pomogloby Ci jedynie w podjeciu odpowiedniej decyzji a wiec czy operowac czy nie, jesli "tak" to kiedy, jesli "nie" to co robic w zastepstwie (jak dlugo czekac,). Specjalista uswiadomilby Ci rowniez jak mniej wiecej wygladac bedzie kazde stadium nowotwora. Uwrazliwilby Cie tez na symptomy......
A co do pieniedzy...Fafka Ci napisala ze "pieniadze rzecz nabyta" (w dowolnym tlumaczeniu). I uwierz mi, Skarbie (mowie to tylko z racji wieku i doswiadczenia) ze to prawda. A jesli znalazlas sie w chwilowej potrzebie, to przyjecie wyciagnietej pomocnej dloni NIE BEDZIE UJMA NA HONORZE!
Przemysl moja rade i propozycje
Sciskam Cie mocno