Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Pako, Tofik i ja

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Re: Pako, Tofik i ja

Postautor: Fafka123 » 15 maja 2013, 13:33

Tektura to nie jest dobry materiał na budowę domków, półek itd. ponieważ szybko nasiąka moczem, trzeba ją wymieniać a dodatkowo świnki nie oprą się pokusie podgryzienia czegos takiego. Radziłabym znaleźć jakiś kawałek drewna (bez wystających drzazg itp.), znaleźć jakieś zapinki typu drut. Może Twój tata coś zrobi? :) Zapytaj się go. Albo masz w rodzinie jakiegoś stolarza. Domek dla moich knurków wykonał za darmo sąsiad który posiada zakład stolarski. Pokombinuj ;)

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: Pako, Tofik i ja

Postautor: Konto usunięte » 15 maja 2013, 13:47

Fafka123 pisze:Tektura to nie jest dobry materiał na budowę domków, półek itd. ponieważ szybko nasiąka moczem, trzeba ją wymieniać a dodatkowo świnki nie oprą się pokusie podgryzienia czegos takiego. Radziłabym znaleźć jakiś kawałek drewna (bez wystających drzazg itp.), znaleźć jakieś zapinki typu drut. Może Twój tata coś zrobi? :) Zapytaj się go. Albo masz w rodzinie jakiegoś stolarza. Domek dla moich knurków wykonał za darmo sąsiad który posiada zakład stolarski. Pokombinuj ;)

właśnie że oni nie gryzą tej tektury ;) jest solidne bo kładłam na to rękę z całej siły Pako już kilka razy na to wskoczył, a na tą półkę mogę jeszcze jeden ręcznik położyć podwójnie złożony i wtedy nie przesiąknie, bo będą wtedy 4 warstwy
niestety nikt z mojej rodziny nie potrafi zrobić czegoś z drewna dla zwierząt, nawet mój tata (i tak by nie dał rady bo prawie w cale go w domu nie ma, wyjeżdża czasami nawet na cały miesiąc :/ )
chciałabym mieć właśnie z drewna dla nich ale jak nikt u mnie nie umie takich robić to muszę wykorzystać inne środki, a ta aktualna półka jest w sam raz
Edit.
2 ręcznik już położony :)

Wróć do „Powitania”