Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Perła,Tosia,Fruzia,Zuzia i reszta(*)Wifka Za TM(*)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Olivianna
Użytkownik
Świnki morskie: Askja
Colima
Kontaktowanie:

Re: Perła,Tosia,Fruzia,Zuzia i reszta(*)Wifka Za TM(*)

Postautor: Olivianna » 30 lipca 2013, 21:49

Czyli tak jakby pseudo hodowla?
Ech.. takich rzeczy nie da się uniknąć bo ludzie są różni.. na wszystkim chcą zarabiać :/
Ale żeby na forach kłamać.. może lepiej pozostawić to bez komentarza.

Obrazek

Awatar użytkownika

Paulina89
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paulina89 » 30 lipca 2013, 22:20

a moze lepiej zapytać mnie o zdanie a nie oceniać...Dużo zmyślonych rzeczy tu jest... :rotfl: Maniek z awsze był samcem a TO z lolą był problem co okazało się że samcem jest...Prosto jest walnąć tu taki tekst bo są tu głownie dzieci które właśnie się przestraszyły i nie do wieża ją..

Awatar użytkownika
SPŚM
Użytkownik
Świnki morskie: dużo uratowanych:)
Kontaktowanie:

Postautor: SPŚM » 30 lipca 2013, 22:26

Lola samcem? A to nie Lola była się okazało w ciąży, co JD i Metalove pojechali sprawdzać?
Bo tak się nam potem tłumaczyłaś, że nie jest w ciąży, tylko gruba.

'nie do wieża ją..' co to znaczy? Czy może chciałaś napisać 'nie do wieży z nią'? Albo może 'nie dowierzają'?

Obrazek

Olivianna
Użytkownik
Colima
Kontaktowanie:

Postautor: Olivianna » 30 lipca 2013, 22:34

Dzieckiem przestałam być kilka lat temu więc tego typu komentarze możesz sobie darować.
I nie jest kwestia dowierzania.. mnie nie interesuje w tym momencie twoje osoba, tylko te prosiaczki.. bo nie można ich tak rozmnażać i na nich w ten sposób zarabiać.
Nie mówię, że nie kochasz zwierząt nikt Tobie tego nie zarzuca.. ale jeśli chce się takie hodowle prowadzić to w inny sposób się to załatwia.. i nie wolno łączyć każdej świnki z każdą.. często w ten sposób powstają kazirodczaki..
I to podpisywanie się na forach.. nie wiem jak to z tym było.. i to mnie nie interesuje.. ja tylko chcę by do Ciebie dotarło, że świnki to nie jest interes.. to są stworzenia, które potrzebują dużo miłości, dobre jedzonko i godne warunki

Obrazek

Paulina89
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paulina89 » 30 lipca 2013, 22:37

Nie Szanowny Pan Borys ze swoja dziewczyną byli w sprawie Tośki..
Lola bo taką dostałam okazała się samcem (nie znałam się wtedy przyznaję)..Ale co to za członki stowarzyszenia która nie była pewna czy świnka jest w ciąży..?

Awatar użytkownika
SPŚM
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: SPŚM » 30 lipca 2013, 22:58

Ot, chociażby tutaj, Pani Paulino, podaje się Pani za członkinię SPŚM, sprzedając tym samym klatkę nieświadomym oszustwa osobom. Obrazek

Szkoda, że stara Caviarnia nie działa, bo tam znowu Pani Paulina pisze, że w sklepie obok niej kupuje karmę Versele Laga w cenie 5zł/kg (czy jakoś tak). Gdy tylko nasi informatycy odzyskają dane, to załączymy te posty do akt sprawy.

I na koniec nie wspomnę o dopuszczeniu 1.5 rocznej samiczki do pierwszego porodu, posiadając wiedzę, że w wieku 8 m-cy wapnieją kości obręczy miedniczej, co może powodować zgon zarówno potomstwa, jak i ciężarnej.

Odnośnie członkini Stowarzyszenia, która rzekomo nie zna się na ciążach. Nie musi, bo nie jest weterynarzem. To Pani, Pani Paulino, jako opiekun zwierzęcia ma OBOWIĄZEK udać się z podejrzeniem ciąży do weterynarza.

Obrazek

poziomka15
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: poziomka15 » 30 lipca 2013, 23:10

Jako uzytkowniczka starej Caviarni mogę powiedzieć ze faktycznie problem dotyczył Mania. Paulina dostajac potwierdzenie ze owa świnka jest samcem upierala się przy swoim i nie chciała rozlaczyc swinek,a potem i tak przyznała się ze postępowała w tej kwestii źle.

Paulina89
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paulina89 » 31 lipca 2013, 16:32

poziomka15 pisze:Jako uzytkowniczka starej Caviarni mogę powiedzieć ze faktycznie problem dotyczył Mania. Paulina dostajac potwierdzenie ze owa świnka jest samcem upierala się przy swoim i nie chciała rozlaczyc swinek,a potem i tak przyznała się ze postępowała w tej kwestii źle.

Chyba ja lepiej wiem o którą świnkę chodziło Lolę która okazałą sie samcem!! :mad: I do tego się przyznaje
Świnek nie rozmnażam tym bardziej nie mam związków kazirodczych jak ktoś tam pisał..

Awatar użytkownika
SPŚM
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: SPŚM » 31 lipca 2013, 16:40

Paulina89 pisze:Świnek nie rozmnażam tym bardziej nie mam związków kazirodczych jak ktoś tam pisał..

I kolejne nędzne kłamstwo. Mam wkleić zdjęcia maluchów, które urodziły Ci się 17 lipca? Fruzia urodziła. Mając 1.5 roku. Wiedziałaś, że kości wapnieją około 8 m-ca życia, ale mimo to uznałaś, że skoro Pani w sklepie zoologicznym tak mówi, to tak można.

Obrazek

Olivianna
Użytkownik
Colima
Kontaktowanie:

Postautor: Olivianna » 31 lipca 2013, 21:38

Paulina89 pisze:Świnek nie rozmnażam tym bardziej nie mam związków kazirodczych jak ktoś tam pisał..

czytaj ze zrozumieniem! Nie napisałam, że tak świnki rozmnażasz, tylko że to takich sytuacji może dochodzić w pseudohodowlach, a także w sytuacjach gdy rozród świnek wymyka się nam spod kontroli. I Ty nad tym nie panujesz, skoro tak jak napisało stowarzyszenie, twoja świnka urodziła zdecydowanie za późno. Nie zapanowałaś nad tym!
Widzę, że dyskusje tu przybrały nieprzyjemny charakter. Każdy swoje.

Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”