Iga jest strachliwa, ale bardzo grzeczna, przychodzi jak ją wołam, jednak nie lubi brania na ręce, tzn samego podnoszenia się boi bo jak już siedzi na moich kolanach to jest zadowolona, ale

nie usiedzi na miejscu dłużej niż pół minuty

chyba że się wyleguje na swoim ulubionym miejscu w kojcu lub je
Tosia jest przeciwieństwem Igi. Ona niczego się nie boi. Nawet jak mi coś upadnie to tylko się spojrzy jak się odezwę wraca do swoich spraw, a Iga od razu ucieka w takim momencie. Jak się weźmie już Tosię na ręce i głaszcze to potrafi tak przeleżeć i mruczeć bardzo długo

Tosia też jest delikatniejsza od Igi, np mogę jej ruszać miską jak je Iga tego strasznie nie lubi i może wtedy dziabnąć (chyba że jej dokładam

), delikatniej bierze z ręki jedzenie, jak nie pozwolę gdzieś wejść Tosi to się odwraca i rezygnuje, a Iga nie jak chce wejść gdzieś to zrobi wszystko aby wejść

Iga jest strasznie ciekawska pcha się w każdą dziurę
Tosi jeszcze nie znam całkowicie, bo jest u nas dopiero 3,5 tygodnia i na dodatek najprawdopodobniej w ciąży, a podobno świnka w ciąży może zachowywać się inaczej niż ta która w niej nie jest, wiec za jakiś czas się okaże czy jej charakter się zmieni.