Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witam

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
LG
Użytkownik
Świnki morskie: Pinki[*]
Chrumek[*]
Gerwant
Kontaktowanie:

Witam

Postautor: LG » 18 października 2013, 18:12

Hej, jestem Łukasz, mieszkam w Krakowie.
Posiadam rozetę tri-kolor o imieniu Chrumek.
Prosie młode nie jest, gdyż ma niewiele ponad 5 lat. No i niedawno pojawiły się pewne problemy (http://forum.cavia.pl/viewtopic.php?f=8&t=6980).

Obrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
alvantis
Użytkownik
Świnki morskie: Dunia [*], Łatek 1 [*], Łatek 2 [*], Pako [*], Tofik [*] , Mientus [*], Alfie, Crispy
Kontaktowanie:

Re: Witam

Postautor: alvantis » 18 października 2013, 19:49

Witaj na forum!
Śliczna świnka!Wymiziaj!

OD 14.04.18r. ZE MNĄ:
Alfie i Crispy

saturninkaW
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: saturninkaW » 18 października 2013, 22:27

Witaj. Jaka fajniutka;d Ja również witam razem z moją Tynką. Imię wybrałam po tm jak zaczeła tynki ze ścian skubać.

BasiaPoniedzialek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: BasiaPoniedzialek » 19 października 2013, 10:28

3 kolorowy Chrumek-jest cudny.

A tak nawiązaując do tematu: witam wszystkich i się kłaniam. Baśka wraz z Czapirką.

ZuzkaRaj
Użytkownik

Postautor: ZuzkaRaj » 20 października 2013, 10:04

Witajcie, nie mam jeszcze świnki ale w najblizszym czasie chcę kupić. Zarejestrowałam się by przed zakupem dowiedziec sie jak najwiecej i dokonac trafnego wyboru.
Ta sinka trzy kolorowa jest super. Pozdrawiam wszystkich.

Awatar użytkownika
alvantis
Użytkownik
Świnki morskie: Dunia [*], Łatek 1 [*], Łatek 2 [*], Pako [*], Tofik [*] , Mientus [*], Alfie, Crispy
Kontaktowanie:

Postautor: alvantis » 20 października 2013, 15:33

ZuzkaRaj pisze:Witajcie, nie mam jeszcze świnki ale w najblizszym czasie chcę kupić. Zarejestrowałam się by przed zakupem dowiedziec sie jak najwiecej i dokonac trafnego wyboru.

załóż swój oddzielny wątek powitalny ;) :D życzę powodzenia wybierniu świnki! :D pamiętaj że najlepiej adoptować z SPŚM lub kupić w zarejestrowanej hodowli ;)

OD 14.04.18r. ZE MNĄ:
Alfie i Crispy

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Postautor: Asia909 » 20 października 2013, 16:20

alvantis
Juz do niej wysłałam Pw xd Moze przeczyta :)

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Awatar użytkownika
alvantis
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: alvantis » 20 października 2013, 17:08

Asia909 pisze:alvantis
Juz do niej wysłałam Pw xd Moze przeczyta :)

ok spoko :)

OD 14.04.18r. ZE MNĄ:
Alfie i Crispy

Awatar użytkownika
LG
Użytkownik
Świnki morskie: Pinki[*]
Chrumek[*]
Gerwant
Kontaktowanie:

Postautor: LG » 2 listopada 2013, 18:21

Pewnie zostanę zrugany za to co się stało, no ale tak czy siak już za późno.
---
Poszedłem do zoologicznego po karmę dla prosiaka.
Wybrałem co miałem wybrać i poszedłem do kasy, a że była kolejka i obok kas wszelakie ptactwo i gryzonie. Zacząłem się im przyglądać. Uwagę moją przykuł jeden świniak. Wszystkie starały się odpocząć przy ogólnym hałasie jakie wywoływało pierzaste towarzystwo, ale nie jeden. Ten krążył, dreptał, podjadał, cieszył się jak małe dziecko bateryjką mimo iż było 6 czy 7 lokatorów na połowie metra kwadratowego. Stałem tak dłuższy czas przyglądając się jemu i kilku innym świnkom, podszedłem do kasy i powiedziałem, że chcę zobaczyć tego malca. Z rąk nie uciekał, palce oblizał i podgryzał, na pierwszy rzut oka wydał się samcem. I tak wylądował u mnie w domu.
Imienia jeszcze nie posiada, ale chyba zostanie to co w żartach nadała mu je moja mama "No Name". Obrazek
Obawiałem się reakcji 'starego', puściłem je razem na podłodze, młody gonił do niego, wąchał mu 4 litery, pchał się do boku i wtulał, a mój głupiec, ani nie chciał się zaprzyjaźnić, ani mu zrobić krzywdy. Uciekał od niego jak od cytryny bądź odkurzacza(gdy był młody, teraz dopóki rura jest metr od niego jest ok). Młody gonił za nim, podgryzał go i lizał zad, a ten w długą po pokoju. Później zainteresował się nim trochę, wyczyścił młodemu uszy, przestawił go kilka razy. Na kolanach doszło do czegoś nie oczekiwanego. Mianowicie No Name chował się pod Chrumka. Obrazek
Obrazek
Uznałem, że skoro siedzą tak spokojnie na kolanach to i wysiedzą w klatce. Najpierw schowałem dużego przez co zaczął się gorączkować i piszczeć, a później No Name'a i był spokój. Teraz podzielili sobie klatkę, stary pilnuje poidła, młody miski.
Obrazek Młody i tak biega za nim, i się wtula gdy ma okazje.

Chrumek ma 5 lat, myślałem, że się będzie cieszył z nowego kolegi, a jak na razie wygląda na to, że go olewa. Wychowywał się sam, mam go od małego, wcześniej był w boksie z królami, zaszczuty w kącie jak go brałem. Może się zaprzyjaźnią za jakiś czas.

Awatar użytkownika
alvantis
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: alvantis » 4 listopada 2013, 19:54

Nie no bardzo super że dokupiłeś starszemu nowego kolegę :> Maluch jest słodki wymiziaj więc go i starszego też :> Szkoda tylko że No Name jest z zoologicznego no ale już trudno ważne że teraz Chrumek nie jest sam :) Życzę Ci żeby świnki się zaprzyjaźniły :> ale z tego co widzę na zdjęciach to coś myślę że już się przyjaźń rodzi :)

OD 14.04.18r. ZE MNĄ:
Alfie i Crispy

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca