Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Świniak wita :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Ana157
Użytkownik
Świnki morskie: Świniak
Kontaktowanie:

Re: Świniak wita :)

Postautor: Ana157 » 11 stycznia 2014, 15:45

Jak tylko klatka dojdzie i ją urządzę to na pewno wrzucę zdjęcia :) poszukam też kabla od aparatu :P
chwilowo mieszkam u rodziców więc nie mam swojego komputera i zdjęć :(

Awatar użytkownika

Muppetka
Użytkownik
Świnki morskie: Zuzia <3 Figa <3 Lola <3
Kontaktowanie:

Postautor: Muppetka » 11 stycznia 2014, 18:07

A myślałaś już co umieścisz w klatce? :)

"Nie ma na świecie potworów, ale są ludzie."

Ana157
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ana157 » 11 stycznia 2014, 18:51

Muppetka pisze:A myślałaś już co umieścisz w klatce? :)

Szczerze to się nie zastanawiałam jeszcze :P na pewno tradycyjnie czyli poidełko i miskę :lol: a oprócz tego hamaczek jakiś, mam zamiar dokupić domek drewniany, na dach od domku jakiś kocyk :P na pewno będę kombinowała jak już klatka dojdzie :)

PS. widziałam gdzieś takie ,, kapcie " jako legowiska dla świniaków, możecie mi powiedzieć gdzie można takie dostać i jaka jest tego cena w przybliżeniu ?

Muppetka
Użytkownik
Świnki morskie: Zuzia <3 Figa <3 Lola <3
Kontaktowanie:

Postautor: Muppetka » 11 stycznia 2014, 20:26

Proszę bardzo : viewtopic.php?t=6622 :D
A co do klatki, to może pomyślisz również o półce? Ja sama mam od niedawna i jak dla mnie super. :D

"Nie ma na świecie potworów, ale są ludzie."

Ana157
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ana157 » 12 stycznia 2014, 18:12

Muppetka pisze:Proszę bardzo : viewtopic.php?t=6622 :D
A co do klatki, to może pomyślisz również o półce? Ja sama mam od niedawna i jak dla mnie super. :D

Dziękuję :)
Co do półki to pewnie jakaś kiedyś powstanie :) ale w tym to już głowa mojego TZ :naughty:

Awatar użytkownika
TheMsBara
Użytkownik
Świnki morskie: Świnusia ;) próbowałam mówić jakimś imieniem do niej, ale zawsze jest prośkiem ;)
Kontaktowanie:

Postautor: TheMsBara » 14 stycznia 2014, 12:59

Cześć :)

Ana157
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ana157 » 16 stycznia 2014, 20:58

eh będę musiała kilka dni dłużej poczekać na klatkę. Koleś od którego miałam kupić, powiedział, że znalazł kupca w swoim miejscu zamieszkania. Ale wczoraj znalazłam inną, też 100 cm, już mam zaklepaną :) po weekendzie na pewno pojawi się już kurier u mnie :) a jutro chyba wybiorę się po matę łazienkową do klatki.

Zastanawiałam się nad towarzystwem dla Świniaka, ale paniczne boję się, że nie zaakceptuje od drugiej świnki. Nie mam miejsca na 2 klatki w sumie ledwo wyszarpałam miejsce, żeby wstawić tą setkę.

W ogóle nie napisałam skąd mam Świniaka. Otóż córka mojej znajomej, bez wiedzy mamy zakupiła świnkę morską ( ze swoich oszczędności ). Moja koleżanka nie zgadzała się na nią, ponieważ jest uczulona na trawy, siano, nawet trociny przyprawiają ją o łzy. Mimo próby wytrzymania ze świnką ( klatka stała w pokoju córki koleżanki ), koleżanka cały czas chodziła załzawiona, z katarem i kichała niemiłosiernie. Byłam u niej na kawie, powiedziała, że szuka kogoś kto weźmie świnkę do siebie. No i tak namawiała mnie, kilka miesięcy temu umarł mój chomik, więc się zgodziłam i zabrałam ją do siebie. No i od tamtej pory żyjemy sobie wspólnie. Mój 3 letni syn bardzo dobrze zna zasady dotyczące zwierząt, wie, że sam nie może się nimi zajmować, ale jest angażowany w pomoc przy karmieniu i sprzątaniu. Teraz już sam woła mnie, że świnka jest głodna gdy zaczyna kwiczeć :) A i wpiera mi i wszystkim w okół, że świnka nie ma na imię Świniak ale Sałata :lol:

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”