Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witamy :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Colette
Użytkownik
Kontaktowanie:

Witamy :)

Postautor: Colette » 12 sierpnia 2007, 13:10

Witam :). Przybyłam na to forum przypadkowo, szukając pomocy, i stwierdziłam, że forum jest całkiem sympatyczne i będę się częściej wypowiadać :). Jeśli chodzi o mnie, to doświadczenie ze świnkami mam niewielkie. Kiedyś miałam jedną świnkę, która zachorowała i niestety zdechła.. niedługo po niej sprawiłam sobie następną, która zdechła kilka godzin po przywiezieniu ze sklepu zoologicznego. Nie mam pojęcia co jej było. Niedawno, po kilkuletniej przerwie od świnek, kupiłam kolejną w moim życiu świnkę morską. Miała być to samiczka, jednak na nieszczęście okazało się, że jest to samiec. Nazwałam go Gutek Zwichrzony. Na początku był bardzo płochliwy, siedział całymi dniami w kącie klatki i się nie ruszał. Po dość niedługim czasie przywiozłam mu koleżankę - Tabiałą (wtedy jeszcze myślałam, że Gutek to samica!). Gutek momentalnie ożył, zaczął biegać po całej klatce, kwiczeć, brykać. Stał się bardzo towarzyski i odważniejszy. Mam z nim dobry kontakt, jednak jestem jeszcze na etapie oswajania go. Mimo wszystko nadal jest strachliwym stworzonkiem :). Z Tabiałą dogadują się średnio. Gutek chciałby się zaprzyjaźnić, może nawet zawiązać jakiś bliższy kontakt, jednak Tabiała nie daje sobie w kaszę dmuchać. Twarda z niej kobita ;-). Z resztą co się dziwić - mały stał się ostatnio wobec Tabiałej naprawdę natrętny, nie daje jej chwili spokoju. Cóż, a facetów trzeba krótko trzymać. Z Białą najlepiej dogaduje się moja mama... zapewne dlatego, że za każdym razem śpiewa jej piosenki o trawie :D. Ogólnie Tabiała jest trochę odważniejsza od Gutka. Na początku nie lubiła ludzi, chciała być od nich w miarę możliwości jak najdalej, jednak u mojej mamy na rękach zaczęło jej się podobać. Ostatnio przywitała nas nawet głośnym kwikiem, podejrzewam, że chciała na ręce, bo mały za bardzo jej dokuczał :P. Póki co widać, że Biała chce, ale boi się samego łapania... potem na rękach rozciąga się i domaga głaskania :). Jeszcze wszystko przed nami...

Mam nadzieję, że nie zanudziłam was moją opowieścią. Na koniec, dla podtrzymania atmosfery, pokażę wam zdjęcie Gutka i Tabiałej zaraz po zapoznaniu...

Obrazek

Awatar użytkownika

admin
Administrator
Kontaktowanie:

Re: Witamy :)

Postautor: admin » 12 sierpnia 2007, 14:19

Witaj :) Mnie nie zanudziłaś :) Ładne prosiaki. Głaski dla nich ;)

świnka_asi
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: świnka_asi » 12 sierpnia 2007, 20:13

Witaj. Świetne prośki :hyhy: Głaski dla nich :ok: :super:

Awatar użytkownika
Allisca
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Allisca » 12 sierpnia 2007, 20:31

Super prosiaki :) Słodziutkie są :) Nie martw się napewno niedługo staniecie się jeszcze bardziej sobie bliscy ;)

Awatar użytkownika
Moncia
Zasłużony
Świnki morskie: Filip
Kontaktowanie:

Postautor: Moncia » 15 sierpnia 2007, 22:38

Hej!
Głaski ode mnie dla prosiaczków :]

Obrazek

Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Świnki morskie: Kasia, Kuba, Nutka, na zawsze w moim sercu ['] (oraz szczur Stefan [*]), obecnie 5 szynszyli: Zuzia, Rózia, Fruzia, Suzie i Lilka
Kontaktowanie:

Postautor: Karolajna » 15 sierpnia 2007, 22:45

Witaj, witaj! Na pewno Tabiała się przyzwyczai do łapania i przestanie się bać ;) A i co najważniejsze piękne świnki :D

"Za­rozu­miałością oraz bez­czel­nością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." ~Mark Twain
Moje kochane świnki na zawsze w moim sercu... Dobranoc aniołki.

Awatar użytkownika
motylek1007
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: motylek1007 » 15 sierpnia 2007, 22:53

Witam Cie z moimi chłopakami :)

ładnie to wszystko opisalas :)

Bibi - spokony i zrównoważony kawaler
Czandor - rozbrykany prowodyl ;)

Obrazek

LunCavia
Hodowca
Kontaktowanie:

Postautor: LunCavia » 16 sierpnia 2007, 9:21

Tak opis bardzo ładny :)
Witaj

Obrazek

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 18 sierpnia 2007, 21:00

Witaj serdecznie

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Awatar użytkownika
Colette
Użytkownik
Kontaktowanie:

Galeria

Postautor: Colette » 23 sierpnia 2007, 16:54

Zauważyłam, że nie ma tutaj ogólnej galerii zdjęć świnek, są tylko galerie poszczególnych użytkowników. Postanowiłam założyć ogólną wątek, gdzie wszyscy będą mogli zamieszczać zdjęcia swoich małych pupili :).

Oto Gutek Zwichrzony :)
Obrazek

Obrazek

No i Tabiała, lub jak ktoś woli - Białata :D
Obrazek

Obrazek

Czekam na wasze zdjęcia :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”