Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witamy ze Snikersem :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
maupasss
Użytkownik
Świnki morskie: ♥Mania♥ i ♥Zuzia♥
Kontaktowanie:

Re: Witamy ze Snikersem :)

Postautor: maupasss » 14 czerwca 2012, 21:11

Słodki :D

To że zwierze jest mniejsze i nie może Ci nic zrobić nie oznacza, że masz je krzywdzić! Zwierzęta też czują! Nie są zabawkami, które po tygodniu możesz wyrzucić!

Zuzia♥ i Mania♥ są u mnie od 27 czerwca 2012 roku. ♥♥♥

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Lucky
Użytkownik
Świnki morskie: Lucky[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Lucky » 16 czerwca 2012, 21:52

Ojeju, jakie cudo *.*

"jeżeli nie potrafisz kochać, nie dawaj innym nadziei na miłość."
http://besty.pl/2464423

Awatar użytkownika
Ekstazyjna
Użytkownik
Świnki morskie: Pysio [*] ♥ Charros Mientus vel Tobiś [*] ♥ Leoś
Kontaktowanie:

Postautor: Ekstazyjna » 17 czerwca 2012, 11:31

Kochany :D Śliczny jest :P

Awatar użytkownika
AyA86
Użytkownik
Świnki morskie: Snikers :) i papuga nimfa: Kubuś ;)
Kontaktowanie:

Postautor: AyA86 » 21 czerwca 2012, 21:25

Witamy ponownie razem ze Snikersem :)
Na początku chcieliśmy wspólnie podziękować za te wszystkie komplementy :D Jest ich tyle i takie pochlebne ;)
U Nas wszystko dobrze. Snikers dzielnie znosi ostatnie upały. Jak na świnkę naprawdę dużo pije ale czemu tu się dziwić ;)
Mam do Was małe pytanie ponieważ jestem taką majserkowiczką i na działce chciałam dla Snikersa zrobić wolierę - na dole by był wybieg z trawką a wyżej miałby "mieszkanko". Czy może świnka w lato w nocy spać w takim domku? Oczywiście miałby uszyty cieplutki pokrowieć plus ciepłe szmatki - czy zmarznie? Na noc oczywiście dół czyli wybieg byłby dla niego nidostępny, zamykany na jakieś drzwiczki. Co o tym myślicie?

Oczywiście zamieszczamy kolejną porcję zdjęć, żeby nie było ;)
Załączniki
swinek3.JPG
Dzień dobry badź dobry wieczór mówi Wam Snikers :)
świnek2.JPG
Nie wiem jak Wam ale mam wrażenie jakby tutaj na tym zdjęciu widziała szczura ;D
swinek1.JPG
Ponieważ niedługo szykuje Nam się wyjazd zaczęłam przyzwyczajać prośka do transportera. Nie wiem czy się on nadaję, ale mam na chwilę obecną tylko taki który mi pozostał po fretce. Jak mówicie? Nadaje się?

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 21 czerwca 2012, 21:29

Co do tego dworu to nie wiem. Transporterek moim zdaniem nie za bardzo, bo z materiału. Nich inni się wypowiedzą. Snikersik cuuuuuudny! A karma? Megan?

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 22 czerwca 2012, 19:34

Nie ryzykowałabym pozostawienia świnki ma dworze. Może ją dopaść kot, pies, jakiś ptak czy jakiekolwiek inne zwierzę.

Co do transportera, to zależy jak długa będzie podróż. Można go wyłożyć podkładami higienicznymi.

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 23 czerwca 2012, 16:37

Śliczna świnka ;)

Co do woliery i pozostawiania jej na dworze - ja sama zamierzam zbudować taki wybieg dla Xsary, siatka po czterech stronach + od góry, i jakieś przymocowanie do ziemi, żeby mi kot nie wlazł. Plus do tego wszystkiego ochrona od góry przed słońcem, przynajmniej na połowę wybiegu. I zamierzam zostawiać ją na parę godzin, a może i na cały dzień.

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Awatar użytkownika
AyA86
Użytkownik
Świnki morskie: Snikers :) i papuga nimfa: Kubuś ;)
Kontaktowanie:

Postautor: AyA86 » 23 czerwca 2012, 21:34

No cóż, u mnie miałoby to wyglądać tak że "parter" ze wszystkich stron miałby siatkę a "I piętro" miłaby siatkę tylko od frontu. Jak już wcześniej pisałam nocą "parter" byłby zamykany. Góra to dość solidna szafka kuchenna. Ogólnie tą szafkę przerobiłam 2 lata temu na wolierę dla fretki i on mieszkał sobie w niej w lato i spał w nocy. Teraz jednak będę tą wolierę przerabiać bo w obecnej wersji jest dłuższa na wysokość i ma kilka pięter z półek. A teraz chcę to przerobić dla świniki, "przewrócić" ją żeby była dłuższa na szerokość nie na wysokość. Ogólnie myślę że żadne zwierzę nie miało by do niego dostępu ale żeby nie kusić losu będę na noc zabierać świnkę do klatki w domu.
Jeśli chodzi o transporter chodzi mi tylko o wygodę prośka. Transporter już jest i tak podniszczony (sprawka fretki) więc nie będzie mi go żal. Podróż będzie trwała około 3h może troszkę więcej. Przypomniało mi się jednak dzisiaj że mam taki czerwony zakupowy koszyk zamykany u góry na takie dwie klapki więc moglabym ewentualnie jego użyć. Lepsze rozwiązanie? Choć tą "torbę" lepiej by się niosło a na spód dałabym takiego uciętego pieluchowego prześcieradła dla dzieci które wciąga siuski, bratowa przywiozała z Anglii i zostawiła ;)
Co do karmy, to daje mu na razie tą którą dostałam w zoologiku i powoli przyzwyczajam do nowej.
Pozdrawiamy ze Snikersem i dziękujemy za zainteresowanie ;)

Awatar użytkownika
kama2565
Użytkownik
Świnki morskie: Maja, Luna.
............
Za TM Pego, Pegi, Kazuya, Lily, Milka, Stówka, Czarna.
Kontaktowanie:

Postautor: kama2565 » 23 czerwca 2012, 23:23

Na początku chcę Ci powiedzieć, że masz ślicznego prosiaka :) Jego ubarwienie na prawdę kojarzy się ze Snikersem 8-)
Ten pyszczek mnie rozbraja!!
Osobiście bałabym się moje prośki zostawić na dworze, nawet jeśli miałyby obronę godną prezydenta.
Maja i Czarna pozdrawiają Snikersa ;)

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 23 czerwca 2012, 23:42

Gizmula i Daisy też :)
A na jaką go przestawiasz? Wiesz, że powinno dawać się w proporcjach stara 4:1 nowa, potem 3:2, 2:3, 1:4 i w końcu 0:5 :)
Więcej Snikersika :D

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”