Fafka123 pisze:ŚwinkoManniaczka ♥ pisze:I tak przystaje na swojej decyzji, kupuje od tej pani świnkę. Jak będe chciała następnego świniaka, to wtedy może.. zaadoptuje. Lecz w tym się już zakochałam ♥ i nie chce innego
Szkoda bo to tylko napędza ten chory rynek...
No, ale witaj na forum! Sprzątać nie tzreba wcale częściejJa mam matę i myje ją tak jakbym zmieniała trociny jednemu prosiakowi - co tydzień. Codziennie jedynie trzeba zgarniać boby i mokry żwirek. Nic w pośpiechu. Kupisz jedną świnkę i zobaczysz czy chciałabyś dokupić/zaadoptować drugą
Najlepiej jeśli zadbasz o karmę lepszą niż Vitapol. Mam tu na myśli Versele-lage, Vitakraft. Wiadomo mi, że świetną i nie drogą karmą jest VL Cavia Nature. Sama kupuje moim zwierzakom VL Cavia Complet która również jest świetna ale jeśli prosiaki nie lubią granulatu nie będzie chętnie jedzona
Tak więc, czekam na świniaczka razem z Tobą i proszę o jakieś zdjęcia kiedy już u Ciebie będzie.
Poza tym ciekawi mnie czemu sprzedająca prosiaka napisała "nietypowe" umaszczenie XD W końcu nie odchodzi wcale od normy. Tym bardziej jeśli to zwykły kundelek. No, ale nieważne.
Jest jeszcze czas i moge odmówić, więc zastanowie się nad adopcją..
Moje poprzednie świnki dostawały karme właśnie z ''Versele Lage'' tej śwince też będe tą kupować, nigdy nie kupiłam z Vitapolu, i na pewno nie kupie.