Vitapol to także śmieć, tuczy i szkodzi na zdrowie. Lepiej zmień na granulat Cavie Nature lub Cavie Complete z VL Wapienko ogółem wyrzuć, lepiej daj im gryzaczki z Herbal Pets lub gałązki z drzew owocowych np. jabłonki. Wapno uszkadza neski i prowadzi do kamienicy nerkowej i powstawania kamieni w pęcherzu.
Zależy Ci na losie świnek morskich? Planujesz mieć nowego podopiecznego? Nie kupuj! Adoptuj! ADOPCJEhttp://swinkimorskie.eu/adopcje.php Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]
kondiko1 pisze:grewniany granulat i myślę że nie ma takiej potrzeby czuja sie dobrze
na samym granulacie mogą pokaleczyć sobie łapki ponieważ ma on ostre końcówki... i twardo jest a jak by mieli matę łazienkową albo drybed mieli by miękko i wygodniej...
jakoś mam taki granulat juz pare dobrych lat i żyją....i pytanie poleccie mi jakieś dobre firmy i ogolnie i jak się opiekować swinjami no mialam swinke i sir nia nie interesowalem teraz zroxumialem kupilem jej klatke setke i dokupikem przyjaciela teraz nigdy ich nie opuszcze ponieważ zrozumiałem co to za urocze zwierzęta pomozcie foradzcie jak opiekować sie nimi niestety moi rodzice nie roxumieją pewnych rzeczy np tego aby kupic jakieśjedzenie a nie ZBOZE wiem ze szkodsi swinką. z gory dziekuje