Oświadczenie Golden Cavies
autor: artemida_black » 11 maja 2012, 11:19
Nie ponoszę żadnej odpowiedzialnosći ani winy za to, że ktoś kto kupił świnkę nagle po kilku dniach oddaje ją do sklepu zoologicznego z papierami.
Wszystkie zwierzaki, które pochodzą z mojej hodowli dostają rodowód z pieczątką, która jest poświadczeniem oryginalności rodowodu wraz z moim podpisem.
Nigdy jako hodowla nie współpracowałam ze sklepami zoologicznymi, które rzekomo kupowały ode mnie świnki.
Miejsca odbioru świnek i spotkań ze mną są wyznaczane przez kupującego.
Jeżeli ktoś ma więcej wątpliwości zapraszam na PW.
Pitersoul pisze:Cała sprawa odnośnie sprzedaży przez hodowlę Golden Cavies /wł. Liliana Bytomska/ miała miejsce w połowie maja 2011. Na forum trafił link, który przekierowywał do wątku na Caviarnii. Ówczesny Zarząd zaczął dopiero wyjaśniać sprawę, w momencie kiedy Klubowicze zaczęli się tego domagać.
Pitersoul pisze:Dla mnie cała ta sprawa była bardzo dziwna i grubymi nićmi szyta.
Pitersoul pisze:Natomiast dlaczego Liliana Bytomska jak i Karolina Kozaczyńska zostały usunięte z Klubu CCP? Odpowiem jako członek Zarządu.
Pitersoul pisze:Dodam, że Liliana zajmowała się rejestracjami świnek i miotów, posiadała pewne mienie klubowe, a Karolina odpowiedzialna była za rejestracje nowych osób jak i hodowli oraz skarbnikowaniem. W listopadzie 2011, odbyło się Zebranie Walne Członków CCP, na którym jednogłośnie Liliana oraz Karolina zostały usunięte z CCP. Powód? Liliana przez długi czas nie chciała oddać mienia klubowego, plików z rejestracjami zwierząt. Przez 2-3 miesiące rejestracje nie były przeprowadzane, a skutki są poprawiane do dzisiaj.
Pitersoul pisze:Sędziowie CCP, którzy odwiedzili hodowlę Golden Cavies, stwierdzili bardzo złe warunki hodowlane, które Liliana miała natychmiast poprawić. Warunki nie uległy zmianie.
Pitersoul pisze:Dodam, że gdy w końcu Liliana oddała całe mienie klubowe, załączony był do niego całkiem przypadkiem liścik, w którym to stwierdziła, że Karolina zagroziła jeżeli spróbuje wszystko oddać.
Pitersoul pisze:Podczas kiedy jeszcze była w CCP, miała wyznaczony termin egzaminu, na który się nie stawiła.
Pitersoul pisze:Co do popularyzacji kupna świnek ze sklepów zoologicznych. Uważam, że to jakaś paranoja.
PCBA pisze:Pitersoul pisze:Natomiast dlaczego Liliana Bytomska jak i Karolina Kozaczyńska zostały usunięte z Klubu CCP? Odpowiem jako członek Zarządu.
Nie wiem i pewnie nikogo to nie interesuje.
PCBA pisze:Pitersoul pisze:Sędziowie CCP, którzy odwiedzili hodowlę Golden Cavies, stwierdzili bardzo złe warunki hodowlane, które Liliana miała natychmiast poprawić. Warunki nie uległy zmianie.
Te świnki mają lepsze warunki życia niż Ty w domu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości