Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witamy wszystkich!

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Konto usunięte

Re: Witamy wszystkich!

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2012, 14:55

A to na pewno aménité pisala?Bo w dialogu notorycznie powtarzaja sie literowki typu rpoblematyczny zamniast problematyczny a w postach aménité na caviarni takich literowek nie ma...

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2012, 14:58

Jest możliwość sprawdzenia. Numer GG amenite na caviarnii jest podany. Może ktoś się pod nią podszywał?

Pitersoul
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Pitersoul » 11 maja 2012, 15:16

Nie mam zielonego pojęcia. Niemniej jednak, pisały do niej jeszcze inne osoby i tak samo odkręcała całą sytuację. Może powinna się jeszcze raz wypowiedzieć?

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2012, 15:18

Tak by bylo najlepiej

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2012, 15:42

Zaraz ja przycisnę :)

edit: mamy reakcję na oficjalnym forum PCBA. Jak dla mnie, to kłamstwo w żywe oczy...

Oświadczenie Golden Cavies
autor: artemida_black » 11 maja 2012, 11:19

Nie ponoszę żadnej odpowiedzialnosći ani winy za to, że ktoś kto kupił świnkę nagle po kilku dniach oddaje ją do sklepu zoologicznego z papierami.
Wszystkie zwierzaki, które pochodzą z mojej hodowli dostają rodowód z pieczątką, która jest poświadczeniem oryginalności rodowodu wraz z moim podpisem.

Nigdy jako hodowla nie współpracowałam ze sklepami zoologicznymi, które rzekomo kupowały ode mnie świnki.

Miejsca odbioru świnek i spotkań ze mną są wyznaczane przez kupującego.

Jeżeli ktoś ma więcej wątpliwości zapraszam na PW.

Awatar użytkownika
PCBA
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: PCBA » 11 maja 2012, 16:05

Pitersoul pisze:Cała sprawa odnośnie sprzedaży przez hodowlę Golden Cavies /wł. Liliana Bytomska/ miała miejsce w połowie maja 2011. Na forum trafił link, który przekierowywał do wątku na Caviarnii. Ówczesny Zarząd zaczął dopiero wyjaśniać sprawę, w momencie kiedy Klubowicze zaczęli się tego domagać.

Sprawa była wyjaśniana bez ujawniania szczegółów przed jej wyjaśnieniem - chyba normalne.

Pitersoul pisze:Dla mnie cała ta sprawa była bardzo dziwna i grubymi nićmi szyta.

Dla mnie Ty jesteś dziwny, rzecz gustu.

Pitersoul pisze:Natomiast dlaczego Liliana Bytomska jak i Karolina Kozaczyńska zostały usunięte z Klubu CCP? Odpowiem jako członek Zarządu.

Nie wiem i pewnie nikogo to nie interesuje.

Pitersoul pisze:Dodam, że Liliana zajmowała się rejestracjami świnek i miotów, posiadała pewne mienie klubowe, a Karolina odpowiedzialna była za rejestracje nowych osób jak i hodowli oraz skarbnikowaniem. W listopadzie 2011, odbyło się Zebranie Walne Członków CCP, na którym jednogłośnie Liliana oraz Karolina zostały usunięte z CCP. Powód? Liliana przez długi czas nie chciała oddać mienia klubowego, plików z rejestracjami zwierząt. Przez 2-3 miesiące rejestracje nie były przeprowadzane, a skutki są poprawiane do dzisiaj.

Dokumenty zostały oddane po wystawie wrocławskiej ówczesnemu prezesowi Pani Dorocie.
Pitersoul pisze:Sędziowie CCP, którzy odwiedzili hodowlę Golden Cavies, stwierdzili bardzo złe warunki hodowlane, które Liliana miała natychmiast poprawić. Warunki nie uległy zmianie.

Te świnki mają lepsze warunki życia niż Ty w domu.

Pitersoul pisze:Dodam, że gdy w końcu Liliana oddała całe mienie klubowe, załączony był do niego całkiem przypadkiem liścik, w którym to stwierdziła, że Karolina zagroziła jeżeli spróbuje wszystko oddać.

To rozbawiło nas najbardziej. Co więcej w oprócz liścika był tam klucz do skarbca, 5 złotych monet i 3 magiczne fasole.

Pitersoul pisze:Podczas kiedy jeszcze była w CCP, miała wyznaczony termin egzaminu, na który się nie stawiła.

Z tego co wiemy, termin wyznaczony był w dzień w który normalni ludzie pracują, pomijając zbieg terminu z delegacją w Paryżu. [dodano: poprzednie dwa wcześniejsze terminy egzaminu zostały odwołane przez klub CCP]

Pitersoul pisze:Co do popularyzacji kupna świnek ze sklepów zoologicznych. Uważam, że to jakaś paranoja.

Nadinterpretacja, jest różnica między popularyzacją kupna świnek ze sklepów a popularyzacją świnek ze sklepów.
Widocznie Pan Piotr wolałby je usypiać. I kto tu ma paranoje?
(Wyjaśnienie dla wolno myślącego Pana Piotra - Kupno świnki ze sklepu = nie mam świnki, chcę kupić w sklepie. Świnka ze sklepu = już kupiłem i jak się mam nią zaopiekować). Po raz kolejny - nie popieramy pseudohodowli.

Wypisaliśmy najbardziej rzucające się rzeczy. Reszta tekstu nie nadaje się do cytowania gdyż są to pomówienia bez dowodów nie mające większego sensu i składu.

Dalsza dyskusja z naszej strony nie ma sensu, zostało wyjaśnione wszystko mimo to zawsze będą zwolennicy teorii Smoleńskiej bo tak im prywatnie jest wygodnie. Pozdrawiamy
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 18:13 przez PCBA, łącznie zmieniany 1 raz.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2012, 16:13

Wiecie co, to Wy jesteście dziwne? I obie siebie warte. Mieszać Smoleńsk do świnek? A czy tam jakieś świnki zginęły? Wiem, że na pewno ucierpiała sosna, a jakoś nikt z ekologów nie robi afery :ugeek:
PCBA pisze:
Pitersoul pisze:Natomiast dlaczego Liliana Bytomska jak i Karolina Kozaczyńska zostały usunięte z Klubu CCP? Odpowiem jako członek Zarządu.

Nie wiem i pewnie nikogo to nie interesuje.

Witam, jestem Nikt. Strasznie interesujące historia.

Skąd tyle agresji? Tak trudno się przyznać? Byłoby o wiele prościej:)

---edit---
Jakoś bardziej realna wydaje mi się historia CCP, niż przedstawicieli stowarzyszenia założonego przez osoby wydalone z tegoż.

Pitersoul
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Pitersoul » 11 maja 2012, 17:41

Po przeczytaniu postu użytkownika PCBA, stwierdzam, że nieudolna próba ukazania niższości intelektualnej oponenta spaliła na panewce, pozostawiając po sobie uczucie ogólnego niesmaku i żenady. Brak konkretnego odparcia zarzutów zaowocowało polemiką rodem z "piaskownicy". Niemniej jednak tego typu przytyki i obraźliwe słowa, nie robią na mnie żadnego wrażenia.

Ku sprostowaniu:
1. Sprawa w ogóle nie byłaby poruszona, gdyby nie apel kilku osób.
2. Dokumenty nie zostały oddane po wrocławskiej wystawie, czyli na początku września 2011, tylko z kilkumiesięcznym opóźnieniem, mimo wielokrotnych próśb Moniki Spychały. Dorota nie jest prezesem od 22.05.2011 roku, gdyż podczas Zebrania Walnego zrzekła się tej funkcji, a została w ramach wyborów uzupełniających wybrana Monika Spychała.
3. Rzekoma delegacja moim prywatnym zdaniem była bardzo naciągana. Zwyczajnie Lilianie "walił " się grunt pod nogami i w desperackim akcie pojawiła się nagle delegacja do Paryża.

Zastanawia mnie fakt, iż Liliana sama nie zabrała tutaj głosu. Domyślam się, że jej możliwości piśmiennicze ograniczają ją na tyle, że bronić musi jej starsza siostra. Cóż jak kto woli:> Osobiste przytyki Małgosiu zostawiamy we własnych kieszeniach. Nie oceniam Twojej osoby ani Twoich gabarytów. Liczy się tutaj sprawa Lilki i uprzejmie proponuje przy tym pozostać:)

Co do Zarzadu PCBA, faktycznie, sprawdziłem: Prezes Małgorzata Wiśniewska, V-ce Liliana Bytomska, Skarbnik Karolina Kozaczyńska oraz Sekretarz Robert Wiśniewski / jak się nie mylę mąż Małgosi/. Pełen obraz wspomnianego nepotyzmu:) Współczuję tylko PCBA, bo jeśli Karolina tak będzie się rozliczała ze swoich obowiązków jak w CCP, to nastąpi bardzo szybko samoistny rozkład PCBA.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 11 maja 2012, 21:55

PCBA pisze:
Pitersoul pisze:Sędziowie CCP, którzy odwiedzili hodowlę Golden Cavies, stwierdzili bardzo złe warunki hodowlane, które Liliana miała natychmiast poprawić. Warunki nie uległy zmianie.

Te świnki mają lepsze warunki życia niż Ty w domu.

Napisz mu jeszcze, że jest brzydki i śmierdzi, a jego matka pierze w rzece. Rozumiem, że istnieją tu stare i bolesne konflikty, ale ciętych ripost rodem z samosi albo forum onetu sobie nie życzymy. Apeluję o zachowanie pewnego poziomu, tym bardziej, że dyskusja toczy się między dorosłymi ludźmi.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”