Trochę to zakręcone ale na pewno świniaczkom smakuje To albo Cavia Nature ... A Cavia Nature classic bo też widziałam coś takiego . 700 g za ( cena rynkowa) 4 zł z groszami
Postautor: Konto usunięte » 15 listopada 2012, 19:01
No ale to dwie inne karmy . Cavia Nature jest dobra a Cavia Clasic no to najtańsza z VL ma sporo ziarna więc samej nie poelcam chyba że do mieszanki z czymś dobrym
Ułożyłam sobie jadłospis na podstawie diety Ratewatchers ( czy jakoś to się tam pisze) i przeplotłam z jedzeniem co mi daje - tak myślę - dobrą dietę . Rano karma , dokładka sianka , dwa warzywa które akurat sa przypisane w tej diecie i na ranek to by było tyle . A wieczorem dokładka karmy i w razie potrzeby siana oraz pozostałe dwa warzywa ze spisu tej diety . viewtopic.php?f=7&t=3475 Mam 4 takie jadłospisy żeby na każdy tydzień dać śwince coś nowego a z początkiem miesiąca daję nowy jadłospis
Postautor: Konto usunięte » 15 listopada 2012, 20:41
Tak co do karm, ja również zamawiam na animalii Główną karmą jest Cavia Nature, pozostałe karmy staram się jako tako łączyć. Póki co nie mam trwałego spisu mieszanki, nie zdecydowałam jeszcze co moje świnie będą jeść stale
A jakiego typu suszki masz na myśli ? HP skrót ogarnęłam ( chyba) Herbal Pets ale nie wiem jakie będą mojej śwince smakować . Nim przystąpię do jakiegoś mieszania muszę wyczuć co śwince przypadnie do gustu ^^ Jedno jest pewne - zapotrzebowanie na warzywa naszej rodziny wzrośnie wraz z kupnem świnki
Hihihi ... No i jest! Ma na imię Harry ( Hipster do niego nie pasuje ) . Jest hmmm...brązowawy no coś kołó ciemnego brązu z jaśniejszymi końcówkami . To mieszanka rozetkowa ( ma kilka zawirowań) . Wskakuje na pięterko bez wielu przeszkód ale nie dziwię mu się bo to jeszcze młodziak . Chłopczyk , na pewno pani sprawdziła jego płeć ale i tak jak się trochę bardziej ze mną oswoi to wrzucę zdjątka podwozia . Jest odważny . Gdy się przysuwam kroczek w tył ale i tak za chwilkę podchodzi i sprawdza co ta pani mu najlepszego dała . Paznokietki ma czarne więc może być trochę problem z obcięciem nie do żywego a jeżeli chodzi o długość to przednie wyglądają ok ale tylne są nieco zawinięte . Ciesze się jak głupia ale mam prawo ponieważ jestem posiadaczką meega uroczego pana