Patrycja pisze:a świniak już zamówiony czy jeszcze się nie możesz zdecydować?
Jeszcze nie podjąłem żadnych kroków. Na razie nie kontaktowałem się z Hanaville, bo ciągle rozważam adopcję.
Ostatnio przeglądam internetową ofertę mojego bliskiego i w miarę zaufanego sklepu zoologicznego.Klikam sobie gryzonie i patrzę na ściółki do klatek. No i oczywiście cudów nie ma: sianko, trociny i "podłoże sanitarne do klatek i terrariów". I mam problem (ten to ma problemy, świnki jeszcze nie ma, a już się martwi co będzie na dnie klatki?!). Najbardziej odpowiadają mi te trociny, ale niektóre świnki go nie tolerują. Poza tym, jak drobniejsze trociny współgrają z futrem długowłosych świniaczków? No więc skłaniam się do sianka. No ale przecież świnka będzie je jadła, prawda? Więc może to podłoże będzie fajnym wyborem? W sumie nic o nim nie wiem, tylko tyle, ile napisali, czyli że jest do w paczce 1kg.
Więc, krótko mówiąc, interesuje mnie jakie podłoże jest najbardziej odpowiednie dla świnki długowłosej. Coś tam oczywiście czytałem, ale i tak jestem rozdarty, bo ile świnkowców, tyle opinii.