Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Cześć :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
sloneczko
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Cześć :)

Postautor: sloneczko » 4 maja 2013, 22:30

Swinki sa stadne, wiec dwie to minimum. Swietnie sie razem bawia i cudownie wtulaja w siebie. Jednej bedzie bardzo smutno, wiem co mowie.

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 maja 2013, 22:36

Dziękuje Wam za pomoc. Teraz zostaje mi szukać samczyka do adopcji, i przejść proces adopcyjny. xD
Jak będzie już w domu, odrazu was o tym poinformuje, Pa. :D

Awatar użytkownika
Avonis
Użytkownik
Świnki morskie: Kejt & Kamil
Kontaktowanie:

Postautor: Avonis » 4 maja 2013, 22:39

Zatem czekamy niecierpliwie i powodzenia :D

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś." Antoine de Saint-Exupéry

Kejt - 08.12.2012 ♥
Kamil - 08.06.2013 ♥

sloneczko
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sloneczko » 4 maja 2013, 22:52

Zastanow sie odrazu nad dwiema, nie skazuj swinki na samotnosc. koszyt nie jest duzo wiekszy przy dwoch swinkach. Uwazam ze jesli kogos nie stac na dwie to nie powinien kupowac wcale. Samotna , smutna swinka w klatce to jest cos strasznego.
Dodam jeszecze ze wlasnie czesto odchodza samotne swinki, gdyz stres wywolany samotnoscia est tak duzy ze oslabia caly organizm.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 maja 2013, 23:05

sloneczko pisze:Zastanow sie odrazu nad dwiema, nie skazuj swinki na samotnosc. koszyt nie jest duzo wiekszy przy dwoch swinkach. Uwazam ze jesli kogos nie stac na dwie to nie powinien kupowac wcale. Samotna , smutna swinka w klatce to jest cos strasznego.
Dodam jeszecze ze wlasnie czesto odchodza samotne swinki, gdyz stres wywolany samotnoscia est tak duzy ze oslabia caly organizm.

Adoptuje jedną świnkę, będe jej dziennie poświęcać ok. 4h. więc nie będzie samotna, moze kiedyś dokupie jej towarzysza, ale napewno nie teraz. :|

Awatar użytkownika
Avonis
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Avonis » 4 maja 2013, 23:10

To szkoda. 4 godziny to niewiele. Zauważ że 20 na dobę to samotność (no, minus sen). Ale ja nic nie mówię, również mam samotną świnkę. Wiem jednak że to źle i planuję towarzystwo.

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś." Antoine de Saint-Exupéry

Kejt - 08.12.2012 ♥
Kamil - 08.06.2013 ♥

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 maja 2013, 23:14

Avonis pisze:To szkoda. 4 godziny to niewiele. Zauważ że 20 na dobę to samotność (no, minus sen). Ale ja nic nie mówię, również mam samotną świnkę. Wiem jednak że to źle i planuję towarzystwo.

W dni w które chodze do szkoły, będe poświęcać jej 4h. a weekendy będe z nią całe spędzać.. :)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 maja 2013, 23:15

ja dosłownie cały dzień poświęcam bo ja uwielbiam opiekować się zwierzakami ^^ no chyba że mam coś do roboty to wtedy jest mniej czasu ;)

Awatar użytkownika
Avonis
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Avonis » 4 maja 2013, 23:16

Nie wiem czy wystarczająco, weekend to nie wszystko, ale zajmuj się nią jak najlepiej potrafisz. I pomyśl jednak o towarzystwie, jeśli nie teraz, to może później?

Kejt - 08.12.2012 ♥
Kamil - 08.06.2013 ♥

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 maja 2013, 23:22

Avonis pisze:Nie wiem czy wystarczająco, weekend to nie wszystko, ale zajmuj się nią jak najlepiej potrafisz. I pomyśl jednak o towarzystwie, jeśli nie teraz, to może później?

Będe się nią zajmować, jak najlepiej potrafie ♥
Ale nad towarzyszem dla niej, się zastanowie ;)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”