Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Pepa i Lula

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Ewaunia
Użytkownik
Świnki morskie: Peppa, Lula, Ironia, Bibi
Kontaktowanie:

Re: Pepa i Lula

Postautor: Ewaunia » 28 lutego 2014, 6:15

Patrycjo, Bibi jest baaardzo strachliwa w klatce i na wybiegu, na kolankach jest spokojna i cierpliwa. Nie ma problemu z pielęgnacją. Mam nadzieję, że się szybko oswoi, bo złapać tą torpedę w klatce to nie lada wyczyn… :D
Dlaczego zrezygnowałaś z jej kupna?

Watek moich świneczek. Zapraszam!
viewtopic.php?f=1&t=7077

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 28 lutego 2014, 10:35

Zrezygnowałam z Bibi tylko dlatego że miałam ja kupić w styczniu była zima mrozy a osoba która miała mi ja odebrać z hodowli w ostatniej chwili odmówiła a nie chciałam prosić pani Andzeliki o wysyłkę pocztą jakoś nie jestem przekonana do tego typu transportu zwłaszcza zimą.Teraz mam zamówioną sheltusie śliczną kolorowa dziewuszkę :)

Awatar użytkownika
merida91
Zasłużony
Świnki morskie: Mikołaj, Marcel, Gabryś

(*) Fafik
(*) Duduś
Kontaktowanie:

Postautor: merida91 » 28 lutego 2014, 11:10

Śliczne świnurki :D

Awatar użytkownika
Ewaunia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ewaunia » 28 lutego 2014, 12:11

merida91 pisze:Śliczne świnurki :D

Dziękuję.

Patrycjo masz rację z tą pocztą polską. Bibi przyjechała do mnie właśnie taką przesyłką z PP bo temperatura na zewnątrz na to pozwalała. Pani A. świetnie ją "zapakowała" i nadała z tego co pamiętam o 9:37. Od Pani A. dostałam nr przesyłki i link do śledzenia paczki. To czekanie i śledzenie paczki to jest masakra. Poczta ma niesamowite opóźnienie we wprowadzaniu info gdzie przesyłka się znajduje. Następnego dnia ok 7;30 wg systemu Bibi nadal była tam gdzie Pani A. ją nadała. Kurier z poczty przywiózł mi ją dopiero o 14;30. Jeśli chodzi o długość transportu to jest jakiś horror nie mówiąc już o śledzeniu przesyłki.
Na szczęście Bibi dotarła cała i zdrowa ale zestresowana bardzo. Nie wiem czy kolejny raz zdecydowałabym się na transport zwierzaka Pocztą Polską… Raczej nie! Szkoda nerwów.

viewtopic.php?f=1&t=7077

Awatar użytkownika
kondiko1
Użytkownik
Świnki morskie: Maksio i Teodorek moji naj ukochansi
Kontaktowanie:

Postautor: kondiko1 » 28 lutego 2014, 12:32

Wiem jak sprzedaje papugi też pocztą polską a ona pozostawia jednak dużo do życzenia

Zapraszam na forum o papugach. Forum.papugany.nets.pl

Awatar użytkownika
Lawliett
Użytkownik
Świnki morskie: Misaki
Kontaktowanie:

Postautor: Lawliett » 28 lutego 2014, 14:01

Cudowne świnki ♥ Wszystkie piękne :)
Wygłaskaj ode mnie :)

W świnkowym świecie , o świnkowych zasadach

Awatar użytkownika
Cavialina
Hodowca
Świnki morskie: Macho, Winona, Amadea, Amid the falling snow
Kontaktowanie:

Postautor: Cavialina » 28 lutego 2014, 14:18

Pocztą Polską można wysyłać tylko ptaki. Gdyby pracownik poczty wiedział co jest w środku odmówiłby odebrania przesyłki, a przynajmniej powinien tak zrobić. Są przecież połączenia PKS, PKP, to bardziej humanitarny transport.

Obrazek

Awatar użytkownika
Ewaunia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ewaunia » 28 lutego 2014, 16:31

No niby tak, ale przecież przesyłka była oznaczona "ŻYWE ZWIERZE", więc chyba można przesyłać nie tylko ptaki… Ja nie wiem… No i na mojej poczcie kobitki mnie pytały kto przyjedzie w paczce i powiedziałam im że morświnka, nie zdziwiły się. Więc chyba jednak można. Generalnie poczta nie śpieszy się z dostarczaniem przesyłek, a szkoda tym bardziej, że wiedzą że zwierzak siedzi w środku.
Niestety Pani od której kupowałam świnkę nie miała możliwości nadać jej na PKP czy PKS. Ja to proponowałam bo Ircia przyjechała do mnie PKP i bardzo szybko i sprawnie wszystko się odbyło, podróż trwała 3godz i 30 min. I już ją miałam… Chyba nawet nie zdążyła się zestresować. :D :D :D

viewtopic.php?f=1&t=7077

Awatar użytkownika
Cavialina
Hodowca
Świnki morskie: Macho, Winona, Amadea, Amid the falling snow
Kontaktowanie:

Postautor: Cavialina » 28 lutego 2014, 17:11

Jeżeli pisze o tym Stowarzyszenie Pomocy Świnkom Morskim to wierzę im, że świnek nie można przesyłać pocztą. Sprawdź w tym wątku viewtopic.php?f=1&t=7266

Obrazek

Awatar użytkownika
ishaa
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia (1999-2000), Śnieżynka (ur. 20.01.2014r)
Kontaktowanie:

Postautor: ishaa » 28 lutego 2014, 20:06

Jakiś czas temu pracowałam na poczcie, na okienku i gwarantuje, że nie wolno przyjmować paczek z żywymi zwierzętami i miałyśmy prawo nie przyjąć tej paczki. A jak ktoś na poczcie przyjmuje może mieć nieprzyjemności jakby ktoś to zgłosił. Tak to wyglądało... Na moim urzędzie przyjmowano tylko gołębie, ale co one przeżywały cały dzień na tym urzędzie to tylko pracownik poczty wie(ciągły hałas, paczka stała przy wyjściowych drzwiach dla pracowników)... Paczki generalnie średnio są szanowane więc nie polecam tej formy przesyłki, tak to wygląda od środka. Nie wysłałabym pocztą nawet ptaka...

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”