Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Re: Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :)

Postautor: kin28 » 30 sierpnia 2012, 19:57

LadyBlue pisze:Kuba non stop gwałci małego... Nie rzucił się na niego tylko latał dookoła, wchodził pod niego w ten sposób że mały dosłownie na nim zwisał. A maluch po prostu stał i nic... było mi go szkoda bo nie dość że zestresowany podróżą to po jakimś czasie jeszcze zaczął piszczeć okropnie jak tylko Kuba się do niego zbliżył.

Dokładnie tak jak było u mnie, ale jakoś to przeczekałam. Łatwiej mi szło łączenie samca z samiczką, ale to już inna historia, Daisy była dość uparta, a Gizmula na początku chciała ją zdominować, jednak Daisy zaczęła traktować ją jak matkę (miała miesiąc, o ile go miała), a teraz żyją w zgodzie :)
LadyBlue pisze:Od razu jak go wzięłam na ręce zaczął się wyciągać podczas głaskania - tak jak Kuba na początku.

Zazdroszczę i to bardzo, moje tak nie robią :distrustful:
LadyBlue pisze:I nawet nie widać że oczy mają inny kolor - dopiero jak chłopaki staną obok siebie przy dziennym świetle to troszkę się odróżniają.

Moja Gizmulka ma rubinowe oczka, na co dzień nie widać, jednak pod światło i na zdjęciach - tak ;)
LadyBlue pisze:Wpadło mi do głowy Tymek...

Śliczne :naughty: Zawsze mi się Tymuś podobało :) Jest cały temat o świńskich imionach, dużo do wyboru - viewtopic.php?f=12&t=44

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
LadyBlue
Użytkownik
Świnki morskie: Kubuś i Tymek,
oraz pies - Drops
Kontaktowanie:

Postautor: LadyBlue » 30 sierpnia 2012, 20:21

Wiem - przeglądałam wczoraj, ale dla mnie one wszystkie brzmią bardzo podobnie ;).
Moje typy to Tymek i Maksio. Ale po nazwie rasy wpadło mi też do głowy Reksio hehehe ;)

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 30 sierpnia 2012, 20:22

Reksio fajnie :tooth:

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
LadyBlue
Użytkownik
oraz pies - Drops
Kontaktowanie:

Postautor: LadyBlue » 30 sierpnia 2012, 20:26

Tymek to był pierwszy typ i chyba tak zostanie :) Zdrobniło mi się dzisiaj Timi - i uznałam że to strasznie sympatyczne imie dla takiego świnka który wygląda jak pluszowa zabawka :)

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 30 sierpnia 2012, 20:27

Każde imię jest ładne, jeśli się je dobrze dobierze, ale nie ważne jak się będzie nazywał - jest cudny :) Jak już się chłopaki dogadają, to daj jakieś fotki :)

Awatar użytkownika
LadyBlue
Użytkownik
oraz pies - Drops
Kontaktowanie:

Postautor: LadyBlue » 30 sierpnia 2012, 20:49

Podrzucam jeszcze fotkę z klatką :)

bbb20120830_204017.jpg

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 30 sierpnia 2012, 20:54

Świetnie się klatka zapowiada, a masz może zdjęcia całej klatki, ogólnie?

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Awatar użytkownika
LadyBlue
Użytkownik
oraz pies - Drops
Kontaktowanie:

Postautor: LadyBlue » 30 sierpnia 2012, 21:01

Ona nie jest duża (70cm) - na zdjęciu jest prawie cała ;) To tylko tymczasowe lokum bo chciałabym żeby chłopaki zamieszkali razem w dużej klatce Kuby.

Może jutro zrobię fotkę w świetle dziennym to będzie lepiej widać.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 30 sierpnia 2012, 21:09

Czarna kuweta *.* Chciałam taką, ale nie było -,-

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 31 sierpnia 2012, 7:44

LadyBlue pisze:Krew się nie leje - wręcz przeciwnie. Kuba non stop gwałci małego... Nie rzucił się na niego tylko latał dookoła, wchodził pod niego w ten sposób że mały dosłownie na nim zwisał. A maluch po prostu stał i nic... było mi go szkoda bo nie dość że zestresowany podróżą to po jakimś czasie jeszcze zaczął piszczeć okropnie jak tylko Kuba się do niego zbliżył. Odłożyłam go do osobnej klatki jak nabierze trochę śmiałości - jeszcze raz ich ze sobą połączę. W sobotę sprzątnę dużą klatkę to zrobię tak jak radzi kin28. Mały posiedzi w niej przez jeden dzień i później wrzucę do niego Kubę.
Spodziewałam się raczej że będą się tłuc :confused:

Ale ogólnie mały jest super :) Od razu jak go wzięłam na ręce zaczął się wyciągać podczas głaskania - tak jak Kuba na początku. I nawet nie widać że oczy mają inny kolor - dopiero jak chłopaki staną obok siebie przy dziennym świetle to troszkę się odróżniają. Wyrośnie z niego bycza świnia :).
Muszę tylko wymyślić dla niego imię - to będzie miał wpisane w rodowód. Wpadło mi do głowy Tymek...

O ile uda Ci się drugi raz połączyć. Świnek się nie rozdziela podczas łączenia, no chyba, że gryzą się do krwi. A to, że jeden drugiego gwałci to jest zupełnie normalne i to jest właśnie "walka" o dominację (zwykle dominuje świnka, która była pierwsza). Kiedy już okaże się, "kto tu rządzi", to będzie trochę lepiej. Ale póki są młodzi to hormony buzują - moi panowie gwałcili się 1-2x w miesiącu, gonili się, piszczeli. Teraz mają po 2,5 roku i zdarza się to sporadycznie (nie licząc tego, że Kajtek w ramach przypomnienia o tym, że on jest szefem, kilka razy dziennie "wjedzie" na Samsunga, ale to jest zupełnie normalne i jest to oznaka dominacji).

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca