Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Dwie świnki z nad norweskich fiordów

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
karlos
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Dwie świnki z nad norweskich fiordów

Postautor: karlos » 3 kwietnia 2013, 20:50

JolkaB pisze:nie da się zrobić kotu zdjecia w zlewie na tle z materialu :D musiałabym zlew wyjąć zanieść na kanapę, wsadzić tam kota, albo poczekać aż sam wejdzie :D no ja was proszę... :D chodziło o uwiecznienie chwili a nie o technikę wykonania :D

ale to fota akurat jest dobra, co ty ciagle z tym materiałem :P

Prago Obrazek Diego Obrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
JolkaB
Użytkownik
Świnki morskie: Farfocel i Paproch
Kontaktowanie:

Postautor: JolkaB » 5 kwietnia 2013, 8:48

Wreszcie wymysliłam imiona :) Paproch i Farfocel. jeszcze nie wiem ktory będzie który ale to jakoś podzielę :)

Jolka.
"Z życiem jest jak ze sztuką w teatrze, nie ważne jak długo trwa, lecz jak jest zagrana".
"Oświęcim zaczyna się wszędzie tam gdzie człowiek widząc rzeźnię, myśli: to tylko zwierzęta".

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 5 kwietnia 2013, 11:33

a czemu takie imiona? :P

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
JolkaB
Użytkownik
Świnki morskie: Farfocel i Paproch
Kontaktowanie:

Postautor: JolkaB » 5 kwietnia 2013, 12:29

A bo mi się podobają.. pamiętam jak siostra na swojego nowo narodzonego synka mówiła okruszek, potem przeszło na "okruch" bo podrósl... no ale paproch to mi do prosiaka lepiej pasuje niż okruch :D
A jeszcze odnośnie farfocli.. to ostatnio mi się anegdotka pojawiła na ten temat. Bo ja generalnie kocham mleko, takie prosto od krowy, wiadomo najlepsze bo najzdrowsze, jeszcze ciepłe :) no i byłam na początku roku u mamy w PL i ona codziennie rano zabierała mnie do sąsiada, który ma krowy i dostawałam 2 szklanki właśnie takiego ciepłego mleka... i razu pwenego chyba źle sąsiad przecedzil to mleko i pływało w kubku właśnie kilka mikro-farfocli... ale jak ja się z tych farfocli ucieszyłam! Ot farfocel w wiejskim mleku najlepiej smakuje! Takie farfocle w świeżo wydojonym mleku to jak atest jakości! :naughty:
Więc te określenia po prostu mi się dobrze i sympatycznie kojażą a do tego są dość oryginalne jako imiona dla dwóch braci prosiaków. No ale miesiąc mi zajęło szukanie czegoś co mnie samej by się podobało :)

Jolka.
"Z życiem jest jak ze sztuką w teatrze, nie ważne jak długo trwa, lecz jak jest zagrana".
"Oświęcim zaczyna się wszędzie tam gdzie człowiek widząc rzeźnię, myśli: to tylko zwierzęta".

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 5 kwietnia 2013, 13:33

o mniam :D tez bym chciala sie napic mleka takiego prosto od krowy, ale niestety mieszkam w bloku i niemam zadnej rodzinki ktora ma na wsi krowki itp. :( No to fajne imiona mają w takim razie :)

Obrazek
Obrazek