Jak ze chce pić to znajdzie wodę. Nie nalewaj mu do miseczki bo biedak jeszcze do niej wpadnie i będzie klapa. Nie martw się, mój ŚP. Kubuś na początku nie piła chyba z tydzień później dopiero załapał o co chodzi z tym poidełkiem. Możesz mu jak na razie podawać soczyste pokarmy np. ogórek.
Zależy Ci na losie świnek morskich? Planujesz mieć nowego podopiecznego? Nie kupuj! Adoptuj! ADOPCJEhttp://swinkimorskie.eu/adopcje.php Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]
Możesz jeszcze 'nasmarować' je jablkiem albo ogorkiem wtedy chętniej do niego sięgnie. Nie wiem czy to dobry pomysł z tym wczesnym wyciaganiem skoro się jeszcze boi. A je tego ogorka ponieważ czerpie z niego wodę, pewnie dlatego tak szybko wcina
Pewnie masz rację, dlatego zaczęłam przyswajać mu te warzywka i owoce od ogórka, ma w sobie dużo wody, a martwię się trochę bo nie piję nic od poniedziałku, a wcina dużo suchego pokarmu.
No malutki jeszcze, malutki, a jaki z niego łakomczuch, wszystko by z chęcią zjadł. Tylko ostatnio troszkę się martwię, chyba się przeziębił biedaczek.