Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Mama nie zgadza się na świnkę morską

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
KaroKa
Użytkownik
Świnki morskie: Coffe[*] i Mocha
Kontaktowanie:

Re: mama się nie zgadza na swinke morska

Postautor: KaroKa » 12 sierpnia 2012, 12:04

Nie rozumiem takich ludzi.Wszyscy próbujemy przekonać ciebie,że takie zachowanie jest egoistyczne i ,że zwierzak będzie sam nieszczęśliwy,a ty dalej swoje.Kup sobie chomika i będzie po sprawie.Tylko jeden,mniejsza klatka,mniejsze koszty utrzymania,jak tak bardzo chcesz kolejne zwierzę.Ja bym na twoim miejscu najpierw zadbała o zwierzę,które już mam(w twoim przypadku jest to papuga)i jej dokupiła towarzysza,a nie skazywać kolejne zwierzę na samotność.To świadczy tylko o tym,że nie obchodzi cię,to,że te zwierzęta same cierpią,tylko to,że ty musisz mieć świnkę i koniec.
I to nawet nie chodzi o twoją mamę tylko o ciebie.Bo skoro nie możesz zapewnić śwince odpowiednich warunków(towarzysza),to człowiek,który chce dla takiego zwierzaka dobrze wziąłby z adopcji świnkę aspołeczna,lub dałby sobie z tym spokój.

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 12 sierpnia 2012, 12:17

KaroKa pisze:Nie rozumiem takich ludzi.Wszyscy próbujemy przekonać ciebie,że takie zachowanie jest egoistyczne i ,że zwierzak będzie sam nieszczęśliwy,a ty dalej swoje.Kup sobie chomika i będzie po sprawie.Tylko jeden,mniejsza klatka,mniejsze koszty utrzymania,jak tak bardzo chcesz kolejne zwierzę.Ja bym na twoim miejscu najpierw zadbała o zwierzę,które już mam(w twoim przypadku jest to papuga)i jej dokupiła towarzysza,a nie skazywać kolejne zwierzę na samotność.To świadczy tylko o tym,że nie obchodzi cię,to,że te zwierzęta same cierpią,tylko to,że ty musisz mieć świnkę i koniec.
I to nawet nie chodzi o twoją mamę tylko o ciebie.Bo skoro nie możesz zapewnić śwince odpowiednich warunków(towarzysza),to człowiek,który chce dla takiego zwierzaka dobrze wziąłby z adopcji świnkę aspołeczna,lub dałby sobie z tym spokój.

Jeśli tak się martwisz o moją papuge to może sama jej kupisz towarzysza.? Ja juz skonczylam dyskuje na ten temat. Wiecej nie bede pisac,bo po prostu rzygam tym wszystkim. :/

Awatar użytkownika
Laraine
Użytkownik
Świnki morskie: Nadia, Neska, Zuza

Postautor: Laraine » 12 sierpnia 2012, 12:23

Trochę kultury ;) gdybym nie miała warunków na dane zwierzę, to bym go nie brała. Ty napisałaś, że nie masz warunków na dwie świnki, więc daruj sobie cytowanie moich postów, a przejrzyj swoje.
Nie chcesz rad, to po co zadajesz pytania?
Dyskusja faktycznie bez sensu, po co rzucać grochem o ścianę.

Wolontariuszka Stowarzyszenia Pomocy Świnkom Morskim
Nie kupuj. Adoptuj!

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 12 sierpnia 2012, 12:31

Świnka_Rozetka - jest coś takiego jak "edycja" wiadomości. Nie piszemy posta pod postem. Proszę przestrzegać zasad.
Proszę także o spokój, nie kłócimy się.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 12 sierpnia 2012, 12:41

Dorosła dziewczyna, a zachowuje się jak dziecko w centrum handlowym "Mamoo! Kup mi świnkę! Chcę świnkę! No kup mi!"

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 12 sierpnia 2012, 12:49

Nie bądź taka mądra,bo sama nie świecisz przykładem i zejdz z moich rodziców.

TAK NA MARGINESIE JEST TO MÓJ OSTATNI POST W TYM DZIALE !!!

Laraine - nie napisalam,ze nie mam warunkow wiec po co to napisalas.? Nie wiesz jak mam wiec przestan cie czepiac tak samo jak reszta,a szczegolnie Dimii.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 12 sierpnia 2012, 12:53

Ale że co ja robię moim świnkom?
Obstawiam, że z tymi warunkami to chodzi właśnie o to, że nie możesz mieć dwóch świnek.

Awatar użytkownika
Laraine
Użytkownik
Świnki morskie: Nadia, Neska, Zuza

Postautor: Laraine » 12 sierpnia 2012, 12:58

A no właśnie o to chodzi.

Wolontariuszka Stowarzyszenia Pomocy Świnkom Morskim
Nie kupuj. Adoptuj!

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 12 sierpnia 2012, 13:35

Nie chodzi o warunki boże. -.- Nie chce mi sie tłumaczyć juz,bo to jest po prostu bez sensu. Nie mam zamiaru nikomu mowic jakie mam warunki i sie denerwowac przez takie chore posty.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 12 sierpnia 2012, 13:39

Ale my nie chcemy, żebyś zmieniała mieszkanie,tylko żebyś kupiła/zaadoptowała dwie świnki.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca