Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witam :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
peeters027
Użytkownik
Kontaktowanie:

Witam :)

Postautor: peeters027 » 9 sierpnia 2008, 17:55

Mam na imię Piotrek i mam 16 lat. Miałem już 3 świnki morskie, a więc mam już o nich jakieś pojęcie. Niestety 2 i 3 kupiłem już chore i zdechły po 2 miesiącach :rozpacz: Mam teraz 4 świnkę i zwie się Lelek. Niestety nie wstawie jej zdjęć, ponieważ jest chora (najprawdopodobniej ma grzyba) i w wielu miescach jest łysa. Możecie tylko życzyć mi i weterynarzowi powodzenia w leczeniu Lelka, a jemu powrotu do zdrowia ;) . PS Jak już wyzdrowieje to wstawie jej fotki ;)

Awatar użytkownika

admin
Administrator
Kontaktowanie:

Re: Witam :)

Postautor: admin » 10 sierpnia 2008, 11:44

Witaj na forum :) Można wiedzieć na co były chore poprzednie świnki? No i obecnej życzę szybkiego powrotu do zdrowia ;)

peeters027
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: peeters027 » 10 sierpnia 2008, 16:11

No Tapirek (czyli pierwsza świnka) miała chyba 4 lata i była w doskonałej kodycji. Pewnej upalnej nocy moja mama zostawiła otwarte okno. W nocy wszedł do naszego domu Łatek (kot mojego kuzyna,a mieszkamy w bliźniaku). Klatka od Tapirka była otawrta a pech chciał, że akurat koło klatki stało krzesło. Najprawdopodbniej Łatek coś zrobił z tapirkiem bo na następny dzień miał coś z kręgosłupem, cały czas leżał i zdechł po 3 dniach :rozpacz: . Kolejne 2 świnki : Bermudek i Krecik. Bermudek miał problemy z żołądkiem od początku był osowiały niestety choroba tak się rozwinęła, że nic nie było w stanie go uratować. Krecik się od niego zaraził. Był bardzo osłabiony, dostawał zastrzyki i glukozę rozpuszczoną w wodzie, ale rownież choroba była zbyt zaawansowana, żeby go uratować. No cóż teraz walczę o Lelka i mam nadzieję, że wyjdzie z tego ! :super:

Awatar użytkownika
Bercik
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Bercik » 17 sierpnia 2008, 11:22

Mimo Twoich problemów i kłopotów

Witam Cię serdecznie

Samotność to taka straszna trwoga
Ogarnia mnie, przenika mnie

Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Świnki morskie: Kasia, Kuba, Nutka, na zawsze w moim sercu ['] (oraz szczur Stefan [*]), obecnie 5 szynszyli: Zuzia, Rózia, Fruzia, Suzie i Lilka
Kontaktowanie:

Postautor: Karolajna » 17 sierpnia 2008, 11:44

Witaj

"Za­rozu­miałością oraz bez­czel­nością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." ~Mark Twain
Moje kochane świnki na zawsze w moim sercu... Dobranoc aniołki.

Awatar użytkownika
Migusia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Migusia » 19 sierpnia 2008, 15:41

Witam :papa:

Moje kochaniutkie maleństwa :
Obrazek

Awatar użytkownika
yorkunia
Użytkownik