Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Tosiek i Lolek

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
kaskarz
Użytkownik
Kontaktowanie:

Tosiek i Lolek

Postautor: kaskarz » 25 grudnia 2006, 13:26

Jestem już z Wami troszkę, ale nic nie napisałam o moich prosiaczkach. Są dwa (od niedawna) jeden to rozetka (ma ponad rok)
Obrazek
Wariat mały właśnie szykuje się do skoku

I nowo przybyły Lolek peruwianka
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Historia nie jest skomplikowana. Ja i narzeczony zawsze uwielbialiśmy zwierzęta. Lubimy wstąpić do zoologicznego od czasu do czasu i popodziwiać czy to gryzonie, gady czy choćby rybki (które również hodujemy).
Pewnego razu będąc w sklepie po prostu spontanicznie zakupiliśmy małą świnkę Lucky (niestety już nie żyje). Później pojawił się Tosiek (bez Lucky'ego było smutno), zaczęliśmy odwiedzać fora internetowe o świnkach, przez które dowiedzieliśmy się, że te małe stworzonka lubią mieć towarzystwo. Takim sposobem dołączył Lolek. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez świnek, bez słodziaków (jak to narzeczony je nazywa).

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Świnki morskie: Sprite, Coffee, Topanga[*], Amimoto
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 25 grudnia 2006, 13:37

Jesteś tu o wiele dłużej niż ja, ale mimo wszystko witam Cię serdecznie.

Taka mała rada: powinnaś zmniejszyć zdjęcia, bo forum(przynajmniej mi) się rozjeżdża.

Awatar użytkownika
kaskarz
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: kaskarz » 25 grudnia 2006, 13:42

Tak, masz rację. Zdjęcia są za duże. Następnym razem zdjęcia będą mniejsze. Przepraszam za utrudnienia.

admin
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: admin » 25 grudnia 2006, 14:26

Witaj :) Świnki są piękne. Pomniejszę trochę te zdjęcia.

RsQ
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: RsQ » 25 grudnia 2006, 14:36

Witaj. Moja 2 świnka tez ma taki układ włosów jak twój Lolek. Możliwe, że jest peruwianką. Ale nie mam rodowodu więc jest to zwykły kundelek :)

Moje gg: 1844697

Awatar użytkownika
kaskarz
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: kaskarz » 25 grudnia 2006, 16:05

KdA pisze:Witaj :) Świnki są piękne. Pomniejszę trochę te zdjęcia.

Dziękuję bardzo. Teraz lepiej i łatwiej to się ogląda.

RsQ, mój Lolek również nie ma rodowodu. Jeżeli chodzi o czystość rasy jest jak najbardziej kundelkiem (Tosiek też). Włos jest miękki, jedwabisty i będzie długi jak u peruwianki. W sumie u świnek rodowody dopiero zyskują popularność. Ja osobiście o tym dowiedziałam się jakiś rok temu (kiedy miałam już Tośka). Lolek oczarował nas swoim umaszczeniem.

RsQ
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: RsQ » 25 grudnia 2006, 16:15

Mi się mój Jagosek od razu spodobał jak go kupiłem. A teraz jest z niego jeden wielki pieszczoch, w przeciwieństwie do 2 świniaczka. Tu masz jego zdjęcie:

Jagosek:

Obrazek

Moje gg: 1844697

Awatar użytkownika
kaskarz
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: kaskarz » 25 grudnia 2006, 16:22

Faktycznie śliczniutki. Bardzo podobają mi się świnki o takiej... jakby tu nazwać... brunatno-buro-płowej maści. I ten biały pyszczek... Jest bardzo nietypowy.

RsQ
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: RsQ » 25 grudnia 2006, 16:28

A coś mi się zdaje że będzie miał niechciane potomstwo, bo 2 świnia ma strasznie miękki i gruby brzuszek. Porównałem zdjęcia na stronie skinny i wychodzi na to, że to jest samiczka. Ale przekonamy się o tym pod koniec stycznia. Jak urodzi młode to będe się bardzo cieszył, i na wszelki wypadek muszę przygotować 2 klatkę :) To on albo ona:
Obrazek

Awatar użytkownika
kaskarz
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: kaskarz » 25 grudnia 2006, 16:37

Cudo!! Mordula podzielona kolorami na pół...

Skinny na swojej stronie świetnie opisuje wszystko co dotyczy prosiaków. Wiele z jej strony nauczyłam się. Co do płci Twojej świnki. Jaki jest jej wiek? Po wyglądzie wydaje mi się na tyle duża, że gdyby to był chłopczyk, widać byłoby wyraźnie jąderka. Po moim Tośku widać, że to 100% facet, bez wątpliwości.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”