Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witamy!

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Goldie
Użytkownik
Świnki morskie: Kofi
Kontaktowanie:

Witamy!

Postautor: Goldie » 12 czerwca 2011, 18:57

Witamy!
Mój Kofi został zakupiony 5.04.2011, wracałam akurat od ortodontki, a zoologiczny był po drodze. Mój mały przystojniaczek biegał sobie po akwarium (jak można trzymać świnkę w akwarium!), poszłam tam w poszukiwaniu dziewczynki, ale wróciłam z chłopcem.
Kofi na początku był bardzo skryty, siedział w kącie i wychodził tylko po picie i jedzenie, denerwował się jak ktoś obok niego przechodził. Teraz już się do nas przyzwyczaił, chowa się tylko wtedy jak ktoś otwiera klatkę.
Wyczuwa gdy jego szafka z łakociami jest otwierana, "świszczy" wtedy na całe mieszkanie! Mój tata stwierdził, że kupiliśmy świstaka, a nie świnkę morską, ale te jego kwiki mają swój urok
Uwielbia sałatę, cukinię i ogórka, chociaż tak właściwie zje wszystko co mu wpadnie do pyszczka, dziennie wypija całą zawartość poidełka (125 ml). Gdy coś mu się nie spodoba włącza turbo napęd i biega wzdłuż swojej klatki (potem cały pokój i o dziwo mieszkanie też, pływa w jego trocinach).
Niestety ma tendencję do leżenia w swoim moczu, a to szczególnie widać, bo ma białe futerko, muszę go co jakiś czas myć, a on wtedy robi oczka opuszczonego psa i patrzy na mnie z wyrzutem, rozpoczynają się wtedy tzw. ciche dni.
Chciałabym mu sprawić kolegę (tata nie dawno się zgodził), ale kiedy wspomniałam mu o adopcjach, stwierdził, że nie będzie nic podpisywał i nie mam go w to mieszać, nie chcę kupować w zoologicznym, więc pozostaje chyba tylko hodowla.
Załączniki
o3.jpg
o1.jpg
PICT0596.JPG

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Świnki morskie: Luna & Blanka
Kontaktowanie:

Re: Witamy!

Postautor: Karl Ruger » 12 czerwca 2011, 21:20

Witaj :)
Słodką świneczkę masz :D

Obrazek

Living is easy with eyes closed.

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 12 czerwca 2011, 21:37

Witam!
Życzę miłego pisania na forum!

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 13 czerwca 2011, 14:48

Witam z Emilkiem i Timkiem. :D Śliczny prosiak. :)

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 13 czerwca 2011, 16:10

Witamy na forum :)

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Wróć do „Powitania”