Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witamy!

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Rose<3
Użytkownik
Świnki morskie: Ami <33
Kontaktowanie:

Witamy!

Postautor: Rose<3 » 15 grudnia 2011, 21:44

Witajcie! Mam na imię Dorota i mam 12 lat ;) Rose to tylko imię świnki morskiej mojej kuzynki, które mi się wyjątkowo spodobało ^^Interesuję się jazdą konną i graniem na wszelkich instrumentach (a trochę tego jest). Moja świnka ma na imie Amelka, ale mowię na nią poprostu Ami. Oprócz niej mam w domu jeszcze trzy chomiki : Jerrego, Dyzia i Pysia (który miał być dziewczynką,ale sie nie udało :D ). Niestety wszystkie zwierzeta z zoologicznego :oops:

Ami
AMIIISIA 001.jpg
Ami

Chomiki:

Dyzio
Pyś,Dyzio i Jerry 006.jpg
Dyzio

Pyś
Pyś,Dyzio i Jerry 020.jpg
Pychu ;)

Jerry
Jerry 010.jpg
Jerry

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Lucky
Użytkownik
Świnki morskie: Lucky[*]
Kontaktowanie:

Re: Witamy!

Postautor: Lucky » 15 grudnia 2011, 21:48

Hejka ! :P Bardzo ładny zwierzyniec :P Pozdrawiam razem z moim świnkiem Lucky'm :P :P

PS Chomiczki są razem w klatce ? :)

"jeżeli nie potrafisz kochać, nie dawaj innym nadziei na miłość."
http://besty.pl/2464423

Awatar użytkownika
Rose<3
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Rose<3 » 15 grudnia 2011, 21:53

Oczywiście, że osobno ;) Gdybym je razem wpuściła to chyba jedyny Dyzio by bez szfanku wyszedł ;P Pyś i Jerry, nawet klatek w tym samym pokoju nie mogą być bo szczękają zębami i krzyczą na siebie. Ale nie mam zamiaru bawić sie w "co by było gdyby.."

A i zapomniałam napsiać. Ami jest sama, poniewaz jak dotychcas znie znalazłam stosunkowo spokojnej dla niej świnki. Mała jest strachliwa i druga świnka nie moze być w typie dominanta, tylko też strachliwa, bo inaczej Ami się nie dogada. ma uraz do innych świnek. Była pogryziona gdy ją kupiłam. Mam ją od kwietnia, a dopiero niedawno oswoiła się na tylko, że nie rzuca się na ściany jak ktoś wejdzie do pokoju. Do tego gdy się ją wypuści stoi w miejscu jakby czekała na swoj koniec...

Awatar użytkownika
Lucky
Użytkownik
Świnki morskie: Lucky[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Lucky » 15 grudnia 2011, 21:59

Może w końcu przestanie być taka strachliwa ... :?: :?: Tylko żebyś potem nie żałowała :lol:
Aha, wyściskaj, wymiziaj swoje zwierzaczki :lol:

"jeżeli nie potrafisz kochać, nie dawaj innym nadziei na miłość."
http://besty.pl/2464423

Awatar użytkownika
Rose<3
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Rose<3 » 15 grudnia 2011, 22:02

Oczywiscie, że wyściskam :D

Problemem do drugiej świnki są też domownicy. Mama nie jest zachwycona tym pomysłem, za to tata nie ma nic przeciwko, chociaż w namawianiu mi nie pomoże :roll:

Awatar użytkownika
Shina
Użytkownik
Świnki morskie: Tomek.
Kontaktowanie:

Postautor: Shina » 16 grudnia 2011, 15:10

Tak to bywa z większością rodziców chyba... :) Ale nie zrażaj się.Mówiłaś już mamie że sama świnką będziesz się opiekowała?Że nie będziesz oczekiwała od nikogo pomocy ?Że sama będziesz czyściła jej klatkę ?
(mój częsty chwyt :lol: )

"Ludzie dzielą się na tych co lubią koty oraz tych, którzy je dopiero polubią."

Awatar użytkownika
Rose<3
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Rose<3 » 16 grudnia 2011, 18:37

Tego moja mama juz się dość nasłuchała ;) Chyba wezmę od kolegi szczura i puszcze po domu. Złapię dopiero jak się zgodzi ^^ Szatańskie plany xD

Awatar użytkownika
Irulo
Użytkownik
Świnki morskie: Waldek
Kontaktowanie:

Postautor: Irulo » 16 grudnia 2011, 18:43

Ja to mam 2 chomiki syryjskie, 2 świnki morskie, koszatniczkę, dwa akwaria i dwa psy :) Wyrabiam.. Ogólnie dostają rano, popołudniu i w nocy zamiast iść spać buszuję po kuchni po 23 w nocy i myslę komu ile dać, jakie warzywo, co z owoców :lol:

Fajne hamsterki i guinea pig :P jestem chora na Jerrego :) Pyś jest długowłosy, co?
Ja mam samiczkę syryjską, maści izabelowatej (jak u koni :lol: ogólnie jest taka kremowa), długowłosa. Nadaje się na wystawy :D śliczna jest, staruszka niestety..

Awatar użytkownika
Rose<3
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Rose<3 » 16 grudnia 2011, 18:48

Ja równiez wyrabiam, aż za bardzo, ale mama jest nieugięta. Wszystkich moich zwierząt się praktycznie boi xd.

Pyś w zasadzie jest długowłosy, ale co tydzien zmienia "styl" pozbawiając sie połowy sierści xd Jeśli twoja chomiczka jest jasno kremowa to cream, a jesli ciemniejsza to najprawdopodobnie dove ;) Jerry też ma swoje lata. Prawie dwa. Codziennie dostaje kroplę cebionu na wzmocnienie. Nie moge nawet przyjąc myśli, że kiedyś odejdzie...

Awatar użytkownika
Irulo
Użytkownik
Świnki morskie: Waldek
Kontaktowanie:

Postautor: Irulo » 16 grudnia 2011, 18:56

Moje nie dostają żadnych cebionów itp, bo po co. Sama natura, czyli ogórki, jabłka, natki pietruszki, selery itp.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”