Od półtora roku mieszkam w Szkocji, w Polsce zostawiłam pod opieką mojej mamy psa, kota i papugę + rybki, niestety nie mogłam ich zabrać ze sobą, za to po jakimś czasie zabrałam z Polski królika, zanim jednak przywiozłam go do siebie zaczęło mi brakować zwierząt których mi w domu nie brakowało, pomyślałam że kupię zwierzątko jakiego nigdy wcześniej nie miałam - i wybrałam Świnkę morską, obecnie mam dwie świnki (dwóch chłopców:Tofi i Norek) i jeszcze nie wiem o nich wszystkiego, mam nadzieję, że na tej stronie się wszystkiego dowiem, pozdrawiam!
Ps. Pierwsze pytanie: moje świnki nie są w tym samym wieku, drugą kupiłam parę miesięcy później, trzymałam je na początku razem przyglądając się czy akceptują swoje towarzystwo i niestety po kilku tygodniach zaczęły się kłopoty. Młodsza świnka jest dosyć zadziorna i prowokuje do bójki tą starszą, a starsza już pokazała że jest silniejsza. Kiedyś się pogryzły i młodsza świnka miała trochę krwi na futerku. Nie trzymam ich oczywiście razem bo nie chcę żeby robiły sobie krzywdy jednak chciałabym je pogodzić i trzymać razem bo byłoby im raźniej. Obecnie trzymam je osobno w klatce drewnianej i przebywają na dworze. (Młodsza świnka Norek uwielbia się przytulać, i do mojego królika którego chyba uwielbia i do mnie)