Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

witam wszystkich miłośników małych "sierściuchów"

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Ania S.
Użytkownik
Kontaktowanie:

witam wszystkich miłośników małych "sierściuchów"

Postautor: Ania S. » 7 lutego 2007, 18:23

Od półtora roku mieszkam w Szkocji, w Polsce zostawiłam pod opieką mojej mamy psa, kota i papugę + rybki, niestety nie mogłam ich zabrać ze sobą, za to po jakimś czasie zabrałam z Polski królika, zanim jednak przywiozłam go do siebie zaczęło mi brakować zwierząt których mi w domu nie brakowało, pomyślałam że kupię zwierzątko jakiego nigdy wcześniej nie miałam - i wybrałam Świnkę morską, obecnie mam dwie świnki (dwóch chłopców:Tofi i Norek) i jeszcze nie wiem o nich wszystkiego, mam nadzieję, że na tej stronie się wszystkiego dowiem, pozdrawiam!

Ps. Pierwsze pytanie: moje świnki nie są w tym samym wieku, drugą kupiłam parę miesięcy później, trzymałam je na początku razem przyglądając się czy akceptują swoje towarzystwo i niestety po kilku tygodniach zaczęły się kłopoty. Młodsza świnka jest dosyć zadziorna i prowokuje do bójki tą starszą, a starsza już pokazała że jest silniejsza. Kiedyś się pogryzły i młodsza świnka miała trochę krwi na futerku. Nie trzymam ich oczywiście razem bo nie chcę żeby robiły sobie krzywdy jednak chciałabym je pogodzić i trzymać razem bo byłoby im raźniej. Obecnie trzymam je osobno w klatce drewnianej i przebywają na dworze. (Młodsza świnka Norek uwielbia się przytulać, i do mojego królika którego chyba uwielbia i do mnie)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Martu$ska
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Martu$ska » 7 lutego 2007, 18:44

Hej! Dobrze trafilas. Tu postaramy Ci pomoc odpowiedziec na kazde pytanie. Jesli chcesz cos szybko sie dowiedziec to pisz do mnie na gg.
P.S. Niestety nie wiem jak Ci pomoc zaprzyjaznic ze soba prosiaki, bo mam tylko 1 swinke.

I LOVE GUINEA PIGS !!!

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Świnki morskie: Sprite, Coffee, Topanga[*], Amimoto
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 7 lutego 2007, 19:08

Witaj :D !
Dlaczego trzymasz świnki na dworze? Przecież dla nich jest tam za zimno, a poza tym potrzebują i Twojego towarzystwa, w domu!

Awatar użytkownika
Cyzio
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Cyzio » 7 lutego 2007, 19:09

Guffi pisze:Witaj :D !
Dlaczego trzymasz świnki na dworze? Przecież dla nich jest tam za zimno, a poza tym potrzebują i Twojego towarzystwa, w domu!

Dokladnie dlaczego trzymasz je na dworze? a i Witaj xD

Awatar użytkownika
Monia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Monia » 7 lutego 2007, 20:34

Witamy na forum :)

RsQ
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: RsQ » 7 lutego 2007, 21:19

Witaj na forum

Moje gg: 1844697

admin
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: admin » 7 lutego 2007, 23:16

Witam

Awatar użytkownika
OLA I JULIA
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: OLA I JULIA » 8 lutego 2007, 10:00

Witam i pozdrawiam!

Kocham moją świnkę![*]

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 8 lutego 2007, 16:31

Witajcie :D

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Ania S.
Użytkownik
Kontaktowanie:

Dlaczego trzymam świnki na dworze.

Postautor: Ania S. » 8 lutego 2007, 22:50

Tutaj w Szkocji gdzie mieszkam trudno jest wynająć mieszkanie/dom z pozwoleniem na trzymanie zwierząt w domu. Na ogół właściciele nie zgadzają się na żadne zwierzaki. W poprzednim mieszkaniu nie było problemów, to był właściwie dom z ogródkiem gdzie mogłam wypuścić prosiaki na trawę ale sytuacja się zmieniła bo musiałam się wyprowadzić. Tu gdzie mieszkam obecnie, właściciel nie wie że są tu świnki. Nie chcąc robić problemów ludziom z którymi mieszkam obiecałam, że kupię drewnianą klatkę i świnki trafią na dwór. I tak się stało. Nie wiem jak by zareagował właściciel domu gdyby nagle chciał wpaść z "wizytą".

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca