Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Paulin@ i jej kiełbaski [Bibi i Paproch]

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Paulin@
Użytkownik
Kontaktowanie:

Paulin@ i jej kiełbaski [Bibi i Paproch]

Postautor: Paulin@ » 7 grudnia 2012, 8:04

Witajcie:) jestem tu nowa, nigdy nie rejestrowałam się w portalu dla świnek aż do dziś.
Mam Psa, papużki, myszoskoczka i dwie świnki morskie, więc wcale niemały zwierzyniec jak na warunki 2pokojowe:)

witam wszystkich i mam nadzieję na pomoc w wątpliwościach i pytaniach.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Avonis
Użytkownik
Świnki morskie: Kejt & Kamil
Kontaktowanie:

Re: Paulin@ i jej kiełbaski [Bibi i Paproch]

Postautor: Avonis » 7 grudnia 2012, 9:08

Witaj na forum! :)
I koniecznie zarzuć zdjęciami! :D

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś." Antoine de Saint-Exupéry

Kejt - 08.12.2012 ♥
Kamil - 08.06.2013 ♥

Paulin@
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paulin@ » 7 grudnia 2012, 14:16

BIBI ponad roczna loszka wiercioszka:) gładki standard w tricolorze :D straszna zołza ale ja lubię zwierzaki z charakterem;-)
Obrazek

oraz Paproch ;-) nie wiem jeszcze co z niego wyrośnie, ale zapowiada się na grzecznego chłopca. Co to w ogóle za rasa? O_O Obrazek

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 7 grudnia 2012, 14:19

Witaj ;) Śliczne świnie :) Jeśli są z zoologa, to zwykłe kundle ;)
Świnki są różnej płci? Mieszkają razem w klatce?

Paulin@
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paulin@ » 7 grudnia 2012, 14:52

absolutnie:) mieszkają osobno chociaż w niedalekim sąsiedztwie. nie jestem przygotowana na chlewik w domu.

BIBI jest świnką po parce z hodowli, nie ma papierów, ale przyjaciółka kupowała świnki w hodowli w Sędziszowie chyba i dostałam BIBI od niej.

Paproch jest wyrzutkiem znajdą ze śmietnika, ale mam już pewne postępy w śledztwie, ponieważ w moim bloku tylko 4 rodziny mają świnki, z czego jedna gładkowłosą. Sąsiadka mówiła, że widziała kiedyś naszych nowych lokatorów z torbami trocin i rzeczy dla zwierzaków, a są to nowobogaccy z yorkiem, nowym autem i markową odzieżą;-) więc podejrzewam że mają świnki rasowe... po prostu zapytam wprost czy mają i jakie, niby z ciekawości. Bo mnie szlag trafia że znajduję żywe zwierzęta w kontenerze!

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 7 grudnia 2012, 15:48

Uh, ludzie są podli -,-
Dobrze, że świnie osobno. Chociaż szkoda, bo przecież gdyby mieszkać razem, gdyby tylko były tej samej płci :<

Paulin@
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paulin@ » 7 grudnia 2012, 16:49

a tak się zastanawiam... bo w sumie tak przysechł paproch...czy świnki po jakimś czasie stają się bezpłodne [jak skoczki] czy są jakieś sterylizacje/kastracje czy coś? Też mi się nie uśmiecha trzymać 2 świń w 2 osobnych akwa.

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 7 grudnia 2012, 16:58

Witaj, śliczne prosiaki.
Można świnki wykastrować czy tam wysterylizować. Jednak lepiej jest poddać samca kastracji, bo jest mniej ryzykowna niż sterylizacja, ale jednak jest. Jednak to by było dobre rozwiązanie, bo faktycznie trzymać świnki osobno..

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Paulin@
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paulin@ » 7 grudnia 2012, 17:22

no nie mogę ich trzymać osobno całe życie:( bez sensu, równie dobrze mogłaby być jedna. albo może "wymienić się" z kimś, kto potrzebuje samca a ma samiczkę, nie wiem... w sumie też mogłabym go oddać do adopcji, ale BIBI zostanie sama a ona tak do niego gada .... bo mały siedzi w klatce a moja bibi proszę Państwa w miednicy:) Mam klatkę po papugach hagen vision http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... Bg&dur=740 i ona siedzi w tej kuwecie od zawsze i NIGDY NEVER EVER nie wyszła dopóki nie otworzę drzwiczek O_O poprzednie świnie skakały z półmetrowych akwa;/

Awatar użytkownika
ulcia87
Użytkownik
Świnki morskie: Chrumcio :)
Kontaktowanie:

Postautor: ulcia87 » 13 grudnia 2012, 19:41

śliczne masz świneczki,ludzie to czasem potrafią być podli dla zwierząt i to jest smutne :(

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”