Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Opisy Waszych świnek

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.

Jaka ( według Was) jest Wasza świnka?

Zabawna
2
50%
Bojaźliwa
1
25%
Zwyczajna
0
Brak głosów
Spokojna
1
25%

Liczba głosów: 4

Awatar użytkownika
Sierściuch422
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia (mama) Ross ( syn) Franek ( syn)
Kontaktowanie:

Opisy Waszych świnek

Postautor: Sierściuch422 » 6 lutego 2013, 10:32

Cześć:) W tym temacie chciałabym z Wami porozmawiać o Waszych i moich świnkach.
Moja pierwsza świnka morska ( Pusia) ma dwójkę dzieci: Rossa i Franka ( Franek to pomysł mamy i babci). Jest trochę bojaźliwa. Franek nie ma żadnych cech szczególnych. Za to Ross - to najśmieszniejsza świnka pod słońcem . Zawsze, gdy mam bluzkę z cekinami, Ross się do nich przyczepia :rotfl: , a w nocy słyszę jak piłuje swój domek xD .
Rodzinka w komplecie :
Załączniki
new.jpg
Pusia - przed koszykiem, Franek - jedzący koszyk, Ross - ten biały

Obrazek
Nie porzucaj mnie...

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: Opisy Waszych świnek

Postautor: Konto usunięte » 6 lutego 2013, 11:02

Po pierwsze: co to znaczy, że świnka jest zwyczajna czy zabawna? Świnka to świnka...
A po drugie: czemu rozmnażasz świnki? Uważaj, aby nie doszło do kolejnego zapłodnienia samiczki...

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 6 lutego 2013, 11:11

Ile miesięcy mają prosiaczki, chodzi mi o synków ? Ja radziłabym chłopaków oddzielić od mamy - mogą się zdarzyć kolejne mioty a wiedz że tutaj nie popiera się rozmnażania świnek po za zarejestrowaną hodowlą. Jeżeli nie masz warunków do zakupu drugiej klatki samiczkę możesz sprzedać, byle nie do zoologa. Nawet jeżeli prosiaczki są w osobnych klatkach (mama i synowie osobno) to nie zmienia faktu że nie powinni się spotykać bo w mgnieniu oka samiczka może być juz zapłodniona. A w ogóle płeć maluszków jest potwierdzona? To nie jest tak jak wśród nas, ludzi. One nie zważają na to czy są rodziną czy nie, po prostu będą się rozmnażać tak długo aż samica nie padnie z wycieńczenia. Pomyśl o tym :) Dodatkowo jest to powielenie genów co prowadzi do wielu chorób genetycznych. Postaraj się aby świnki miały oddzielne klatki, mówie tu w szczególności o samiczce, chłopaki mogą żyć razem ;) Ale jak pisałam, gdyby nie znalazło sie miejsce na drugą klatkę samiczkę mozesz sprzedać, broń Boże nie zostawiaj sobie samca i samicy po to aby je rozmnażać !

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Sierściuch422
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia (mama) Ross ( syn) Franek ( syn)
Kontaktowanie:

Postautor: Sierściuch422 » 6 lutego 2013, 11:21

Moje świnki miały specjalny zabieg chirurgiczny, więc nie mogą mieć dzieci. Fafka123, płeć jest potwierdzona. Pusia drugiej połówki nie ma :) . Po za tym nie mogę zostawić razem samczyków , bo się gryzą. Niestety, Pusia już w sklepie była w ciąży. Dowiedzieliśmy się o tym miesiąc później.

Obrazek
Nie porzucaj mnie...

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Postautor: Asia909 » 6 lutego 2013, 14:52

Ankietę dziwnie sformułowałaś. :)

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Lukash1710
Użytkownik
Świnki morskie: Zuzia
Kontaktowanie:

Postautor: Lukash1710 » 7 lutego 2013, 10:38

Ja mam dwójkę dzieci pod swoim skrzydłem. Już ponad 2 miesiące albo i lepiej. ;) Często się kłócą, ale jak podejdę do nich to jest cisza. :D Na szczęście mam dwie samiczki, więc żadnych dzieci nie będzie. :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca