Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Gdzie kupić świnkę (województwa/miasta)?

Dyskusje o przeróżnych rasach świnek morskich z całego świata.
Awatar użytkownika
brokensword
Użytkownik
Kontaktowanie:

Świnki Warszawa

Postautor: brokensword » 28 kwietnia 2007, 12:51

Hej, zastanawiam się nad kupnem 2 świnek z Warszawy. Mam pytanie czy któryś z szanownych mieszkańców tego miasta kto zna się dość dobrze na świnkach mógłby obejrzeć dla mnie owe osobniki!? Nic jeszcze nie postanowiłam, ale gdyby miało dojść do transakcji to muszę być pewna że prośki są zdrowe. Mogłabym je obejrzeć sama gdybym po nie jechała, ale raz że gdyby coś było nie tak to cała eskapada bez sensu, a 2, że na 90% ktoś z moich znajomych je dla mnie przywiezie jakby co.

P.S. Mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo :niepewny:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
dirdib
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: dirdib » 28 kwietnia 2007, 13:02

ale rasowe czy jak?
polecam kakadu bemowo

jestem byla warszawianka

Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Świnki morskie: Kasia, Kuba, Nutka, na zawsze w moim sercu ['] (oraz szczur Stefan [*]), obecnie 5 szynszyli: Zuzia, Rózia, Fruzia, Suzie i Lilka
Kontaktowanie:

Postautor: Karolajna » 28 kwietnia 2007, 14:10

Nie wiem w jakiej części mieszkasz ale doradzam za Wa-wą Janki :) Sklep dwupiętrowy "Anna Zoo" moge pomóc bo moge dojechać :) a co do rasowych to ci nie pomoge :(

"Za­rozu­miałością oraz bez­czel­nością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." ~Mark Twain
Moje kochane świnki na zawsze w moim sercu... Dobranoc aniołki.

Awatar użytkownika
dirdib
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: dirdib » 28 kwietnia 2007, 14:25

nigdy nie anna zoo...... nie znam zadnej pozytywnej opini

Awatar użytkownika
brokensword
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: brokensword » 2 maja 2007, 18:38

To są świnki z prywatnych rączek z tego co wiem :) nie żadne rasowe, takie mieszance rozetkowate :D podobają mi się rasowe, ale tak jakoś sentyment trzyma mnie przy kundelkach hihihi :zawstydzony: moze kiedys na rasówkę się zdecyduję ;) miałam już takie myśli... ale to jednak musi poczekać... jeszcze z rok :)

[ Dodano: 29 Kwiecień 2007, 14:52 ]
TO JAK POMOŻE KTOŚ!?

[ Dodano: 02 Maj 2007, 18:38 ]
Łeee chcą mi sprzątnąć świnki sprzed nosa :rozpacz: kto je dla mnie obejrzy i ewentualnie kupi (+ przechowa kilka dni, aż załatwię transport)!? jak przyjadę po prośki to oddam co do grosza!! :)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidziiia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Lidziiia » 6 maja 2007, 18:59

Seledynko, mam do Ciebie pytanie! Jestem z okolic Szczecina i także przymierzam sie do kupna świnki. :D

W jakiej cenie kupiłaś swoją w Galaxy? ;)

Bardzo prosze o odpowiedź! :D

"Brak wody może być najważniejszą kwestią, z którą ludzkość będzie miała do czynienia w najbliższej przyszłości..."
Jan Paweł II

Awatar użytkownika
Teeta
Użytkownik
Świnki morskie: 3 świnki, 2 króliki, 1 kot
Kontaktowanie:

Postautor: Teeta » 6 maja 2007, 21:06

w Galaxy chyba są od (39-38 zł) 40-50 zł.
Ostatnio na Turzynie widziałam bardzo dużo świnek, zdziwiłam się, że było ich aż tak dużo, zawsze było świnek np. 3, a teraz chyba z 10... :zdziwko: Zwykle same rozetki, widziałam 1 gładkowłosą (czarno-białą), 2 białe z czerwonymi oczami.

a propos hodowli w Szczecinie, to wczoraj dowiedziałam się, że mamy hodowlę świnek rasowych w Szczecinie, co bardzo mnie ucieszyło :D
hodowla bardzo młoda, bo miotów jeszcze nie miała (pierwsze gdzieś w tym miesiącu), strona będzie pod koniec maja. ceny takie jak w większości hodowlach.

Nikita z swinkimorskie.org pisze:piggyboo
Monika Gaweł - Szczecin
tel. 505112704, e-mail: [email protected]
strona: wkrótce
* coronet, merino, ch teddy

:)

Awatar użytkownika
Lidziiia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Lidziiia » 6 maja 2007, 21:49

Serdeczne dzięki za info! :)
Może i ja bym sobie taką z hodowli sprawiła...? :niepewny:

"Brak wody może być najważniejszą kwestią, z którą ludzkość będzie miała do czynienia w najbliższej przyszłości..."
Jan Paweł II

Awatar użytkownika
seledynka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: seledynka » 6 maja 2007, 23:57

hello:) Moja z galaxy za 20,00 zł aż mi głupio pisać że mój prosiaczek za grosiki :) Bo już ją uwielbiam :) Świnka co najmniej dziwna jak wspomniałam wcześniej dalej nie piszczy tylko przy podniesieniu główki kicha :znudzony: Jak biore ją na osobny dywanik na wybieg to przy głaskaniu podrzuca tyłkiem kładzie sie na boku i nogi dłłłuuuugo wyciąga.....wtedy zastanawiam sie czy to wściek czy zadowolenie :) Ogólnie tuli sie ,zasypia u mnie liże i wyciąga długo girami :) ale nie ma dzwięku pisku....często przy wysiłku czyli łepek do góry to kicha.. :kwasny: To moja 3 świnka więc wiem jak reagują te zwierzaki ta jest super przytulaniec ale chyba ....niemowa :kwasny:

Awatar użytkownika
Lidziiia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Lidziiia » 7 maja 2007, 19:56

Super, że są takie niedrogie, aż sie zdziwiłam, bo u mnie w zoologi. są za 42 zł .

Nie martw sie, bardzo możliwe, że się jeszcze "rozkręci" :)

Jejku, jak ja chcę juz mieć świneczkę! ;)

Jan Paweł II

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Rasy i hodowle”