Świneczka mojego kuzyna ma podobne umaszczenie tyle,że jest rasową Shletie i oczy ma inne...Na nosku ma taki śliczny popielaty kolor,prędzej wchodzi w taki kawowy Twoja świnka to na 100 % gładkowłosa.To widać gołym okiem.
A ja mam takie pytanie, bo niby w sklepach nie ma rasowych świnek, ale są te gładkowłose, czy one są rasowe czy nie? Być może głupie pytanie, ale nie rozumie...
To zdjęcie mojego gładkowłosego samca ze sklepu, rasowy czy nie?
Jeśli świnka nie ma udokumentowanego pochodzenia, miot nie jest zarejestrowany w klubie zrzeszającym hodowców to świnka nie jest rasowa. Mimo, że może wyglądać podobnie do wzorca rasy. Rasowym zwierzakiem nie będzie.
Oczywiście,że on NIE jest rasowy.Bardzo w to wątpię,skoro jest ze sklepu zoologcznego.Gładkowłose to najzwyklejsze i najpospolitsze świnki morskie W Hodowlach hodują rasę Crested.Bardzo podobne do gładkowłosej,ale mają klapnięte uszka i są zazwyczaj jednego kolorku np. aguti itd. I takie świnki w ZAREJESTROWANEJ Hodowli są ZAWSZE rasowe.Przy kupnie takiego zwierzaka dostaje się rodowód-taki papier udokumentowany pochodzenia świniaka.Czyli jakich miał przodków