Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Świnka z hodowli, czy sklepu zoologicznego ,czy z adopcji?

Dyskusje o przeróżnych rasach świnek morskich z całego świata.

Skąd masz świnkę?

Ze sklepu zoologicznego
75
54%
Z hodowli
39
28%
Z adopcji
25
18%

Liczba głosów: 139

novastar
Użytkownik
Świnki morskie: Lenka :*
Kontaktowanie:

Re: Świnka z hodowli, czy sklepu zoologicznego?

Postautor: novastar » 16 sierpnia 2011, 12:52

Dokładnie sandi co do naszego(bo znam sandi i dzięki niej tu jestem) tamtego zoologicznego nigdy nie powinno byc ale ja mam rosterke chce świnkę ale własnie:
-ADOPCJA-super fajne zadbane swinki ,ale trudnne do dostania w mojim mieście gdańsk.A jak śa to niestety z wizytą :( ja nie lubie jak ktos nieznajoMy mi wchodzi do mieszkania !! :roll:
-SKLEP-Ja poklecam ale moja mam pracuje w zoologicnym i dowiedziałam się że teras świnki choruja na grzybiece skury :((
U was tesz w sklepach przestali dowozic swinki i słyszeliście o tej chorobie ;( ???

Awatar użytkownika

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 16 sierpnia 2011, 13:07

U mnie w zoologu, narodziły się małe chomiczki, maja teraz tydzień czy 2 ....
były jeszcze 3 świnie i 2 króle (jeszcze 3/4 Jaszczurki i rybki)obecne zostały 1 świnka (piękna) i 2 króle (samica i samiec) i nadal są w jednej klatce. Mieszkają razem już ho ho ho bardzo długo.

novastar znajdź jakąś hodowle w Gdańsku czy jego pobliżu. Sandi ci na pewno pomoże :)

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 16 sierpnia 2011, 14:32

novastar, ludzie z Caviarni to nie UB, nie będą Ci robić rewizji na chacie, możesz się z nimi spotkać na mieście.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Talia
Hodowca
Świnki morskie: Grappa, Anastazja, Princeska, Duchessa, Falbala
Kontaktowanie:

Postautor: Talia » 16 sierpnia 2011, 18:20

novastar pisze:Dokładnie sandi co do naszego(bo znam sandi i dzięki niej tu jestem) tamtego zoologicznego nigdy nie powinno byc ale ja mam rosterke chce świnkę ale własnie:
-ADOPCJA-super fajne zadbane swinki ,ale trudnne do dostania w mojim mieście gdańsk.A jak śa to niestety z wizytą :( ja nie lubie jak ktos nieznajoMy mi wchodzi do mieszkania !! :roll:
-SKLEP-Ja poklecam ale moja mam pracuje w zoologicnym i dowiedziałam się że teras świnki choruja na grzybiece skury :((
U was tesz w sklepach przestali dowozic swinki i słyszeliście o tej chorobie ;( ???

W zoologach grzyb jest od wielu wielu lat, te świnki pochodzą z masowych pseudohodowli. Dziwne żeby świnki w takich warunkach w jakich je trzymają były zdrowe.
Jeśli naprawdę będziesz chciała kupić świnkę to nie ma problemu żeby hodowca po umówieniu wysłał Ci ową pkp/pks.

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 16 sierpnia 2011, 18:53

ale pkp to chyba z hodowcą musi przywieść świnkę? Tak? Jeśli się mylę popraw mnie Talia :D

Awatar użytkownika
Talia
Hodowca
Kontaktowanie:

Postautor: Talia » 16 sierpnia 2011, 19:12

Można wysłać przesyłką konduktorską.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 16 sierpnia 2011, 19:24

Ja mam 1 z adopcji,druga ze sklepu(o ktirym pisalam w temacie o sklepach) a trzecia z hodowli

Awatar użytkownika
Talia
Hodowca
Kontaktowanie:

Postautor: Talia » 16 sierpnia 2011, 20:05

Moja pierwsza świnka, już nieżyjący Filip był ze sklepu jak i obecny Speedy jest ze sklepu i muszę powiedzieć, że cena ich wraz z leczeniem wyniosła mniej więcej tyle co cena rasowej świnki :roll: Sama świnka jakieś 30zł, a leczenie... nie dość że kosztowało dwa razy tyle co świnka to jeszcze wlokło się.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 16 sierpnia 2011, 20:24

Talia pisze:Moja pierwsza świnka, już nieżyjący Filip był ze sklepu jak i obecny Speedy jest ze sklepu i muszę powiedzieć, że cena ich wraz z leczeniem wyniosła mniej więcej tyle co cena rasowej świnki :roll: Sama świnka jakieś 30zł, a leczenie... nie dość że kosztowało dwa razy tyle co świnka to jeszcze wlokło się.

To samo mogę powiedzieć. Trzykrotnie kupowałam świnki w zoologach, Rózia była w ciąży, Frycek cudem wyżyła, bo została sprzedana za wcześnie, Lucek miał złamaną łapkę. Żeby diabli wzięli te pseudo :( Widać jak traktują zwierzęta. Już nigdy nie popełnię takiego błędu, nieważne jakie zwierzę będę kupować, albo z hodowli albo z adopcji.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Świnki morskie: Luna & Blanka
Kontaktowanie:

Postautor: Karl Ruger » 16 sierpnia 2011, 20:26

Szkoda, że większość ludzi na tym forum jest za zoologicznym... Ja obecnie jestem za adopcją :)

Obrazek

Living is easy with eyes closed.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca