Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Topanga [*]

Świnki, które odeszły już z tego świata. Na zawsze w naszej pamięci…
Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Świnki morskie: Sprite, Coffee, Topanga[*], Amimoto
Kontaktowanie:

Topanga [*]

Postautor: Guffi » 25 stycznia 2009, 11:51

To się stało w nocy.
Sprzątam świnkom 2 razy dziennie. Kiedy sprzątałam wczoraj wieczorem, wszystko było jeszcze w porządku. Jeszcze po popołudniu brałam ją, mówiłam do niej, mówiłam mamie jaka jest teraz śliczna.
Dzisiaj rano przyszłam do świnek dać im śniadanie i posprzątać. Wszystkie wyszły na jedzenie tylko Topanga nie. Wystraszyłam się i pobiegłam do rodziców, żeby sprawdzili co się stało. Ja nie miałam odwagi. Wiedziałam, że choruje. Weterynarz stwierdziła u niej padaczkę. No i nie udało mi się przez te 2 lata Jej oswoić. Normalnie moje świnki już po tygodniu dawały się brać na ręce. Ona zawsze była taka. Spędziła pół roku życia w zoologicznym i tak to poskutkowało...
Miała tylko 2 latka. Była taka wspaniała, tak bardzo kochana. Kochałam Ją taką jaka była i nie wyobrażałam sobie że odejdzie. A już na pewno nie po 2,5 roku życia. Przecież miała jeszcze tyle czasu przed sobą...

Moja Kochana [*]
Na zawsze w pamięci [*]

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
dirdib
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Topanga [*]

Postautor: dirdib » 25 stycznia 2009, 12:45

Kurcze.. trzymaj sie jakos w tym wszystkim... zwierzaki tak szybko odchodza... :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz:

Ana
Użytkownik
Świnki morskie: Funcia, Kevinek[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Ana » 25 stycznia 2009, 15:28

Rany nie wiem co powiedzieć... :( :zalamany: strasznie mi przykro... :rozpacz: przecież ostatnio jak i Ciebie byłam to była w porządku nawet z tą padaczką.... :( :( Trzymaj się...

admin
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: admin » 25 stycznia 2009, 21:49

Naprawdę współczuję :(

Moja świnka też teraz choruje (Pigi), jutro idę do weterynarza. Jakaś choroba skórna lub uczulenie. Mam nadzieję, że szybko z tego wyjdzie. Przez weekend strasznie wyłysiała z jednej strony.

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 26 stycznia 2009, 15:27

Guffik, strasznie mi przykro. [*]

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Wróć do „Tęczowa kraina”