Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Zuzia [*]

Świnki, które odeszły już z tego świata. Na zawsze w naszej pamięci…
Awatar użytkownika
risza
Użytkownik
Kontaktowanie:

Zuzia [*]

Postautor: risza » 11 września 2009, 13:19

Chciałabym Was poinformować, że w marcu br. zmarła moja najukochańsza świnka Zuzia [*] :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: Nie wiem co jej sie stało ale po prostu przestała pić (zauważyłam to bo nic nie uchodziło z pojemniczka) a potem jeść. Na końcu dziwnie chodziła. Pewnego dnia wieczorem zauważyłam że leży na plecach ale jeszcze oddychała!!. Popłakałam się :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: Poprosiłam rodziców, żeby wynieśli klatkę na noc z mojego pokoju, bo nie moglam patrzec jak się męczy!! :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: Rano mam powiedziała mi że Zuzia zdechła w nocy!!! :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: Cały ranek płakałam, ale musiałam iść do szkoły. W szkole też płakałam :rozpacz: :rozpacz:

Szkoda mi było Zuzi, była najukochańszą świnką na świecie!!!

Byłam z nią u weterynarza ale powiedział że to po prostu wina zębów i jej przyciął, ale i tak nie było lepiej. Następnego dnia Zuzia zdechła!!! :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: Kończę bo zaraz się popłaczę!!! :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz:

To dla ciebie Zuzinko [*]

Świnki są THE BEST!!!

Awatar użytkownika

Ana
Użytkownik
Świnki morskie: Funcia, Kevinek[*]
Kontaktowanie:

Re: Zuzia [*]

Postautor: Ana » 11 września 2009, 15:06

Bardzo mi przykro, wiem co to znaczy stracić swinke... :(

Karena
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karena » 11 września 2009, 21:46

Przykro mi [*]

Przypuszczalnie śwince mogły przerosnąć zęby trzonowe. Po skracaniu świnki często nie chcą jeść (jedzenie kojarzy im się z bólem, bo przerastające trzonowce ranią języczek, policzki)i trzeba je wtedy dokarmiać przez strzykawkę.

Duszek [*]

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 12 września 2009, 0:39

Strasznie mi przykro :(
[*]

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Wróć do „Tęczowa kraina”