Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Traktowanie zwięrząt w niektórych sklepach...

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Świnki morskie: Kasia, Kuba, Nutka, na zawsze w moim sercu ['] (oraz szczur Stefan [*]), obecnie 5 szynszyli: Zuzia, Rózia, Fruzia, Suzie i Lilka
Kontaktowanie:

Traktowanie zwięrząt w niektórych sklepach...

Postautor: Karolajna » 2 maja 2007, 20:31

Byłam niedawno w TESCO w piastowie, i przeżyłam szok... Widziałam zdychającego szczura... i w dodatku był w tej samej zagrodzie z MŁODYMI szurami :/ .
Mam zdjęcie ale słabe bo robione z ukrycia :( ...
http://img266.imageshack.us/img266/4858 ... 103ne0.jpg
Oraz fretki... Maleństwa, nie znam się... Ale czy fretki jeszcze z różowymi noskami zbytnio nie owłosione, nadają się na sprzedaż?
Ich foka:
http://img76.imageshack.us/img76/6720/z ... 102op9.jpg

"Za­rozu­miałością oraz bez­czel­nością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." ~Mark Twain
Moje kochane świnki na zawsze w moim sercu... Dobranoc aniołki.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 2 maja 2007, 20:37

Różowe noski, to niektóre fretki mają, nie jest to oznaka ich wieku. Małe fretki powinny być z mamą przez co najmniej 8 tygodni. Nie dokładnie je widać na tych zdjęciach, ale faktycznie, może są trochę za małe. Sama nie wiem...

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Świnki morskie: Kasia, Kuba, Nutka, na zawsze w moim sercu ['] (oraz szczur Stefan [*]), obecnie 5 szynszyli: Zuzia, Rózia, Fruzia, Suzie i Lilka
Kontaktowanie:

Postautor: Karolajna » 2 maja 2007, 20:44

Ten sklep... W nim moja koleżanka kupiła świnkę którą po 3 miesiącach musiała uśpić... :( [*]

"Za­rozu­miałością oraz bez­czel­nością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." ~Mark Twain

Awatar użytkownika
Martunia69
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Martunia69 » 2 maja 2007, 21:30

Ja kiedys bylam rowniez w tesco tylko we Wrocławiu,patrze sobie na chomiczki i co widze ,nóżka jedna druga,głowa tułów wszystko w jednym miejscu tylko porozdzierane i te chomiki zjadały tego jednego i dopiero musiałam tej pani palcem pokazac co tam sie dzieje,dobrze ze nie było zadnych dzieci bo jakby to dziecko zobaczyło...

Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karolajna » 2 maja 2007, 21:38

:zdziwko: To do tego stopnia doszło... Ten szczur ledwo żył... myślę że to samica bo w niedziele byłam i widziałam jak karmi młode... te same co były w tej samej zagrodzie... i doszedł samiec do niej... :( i takie są sklepy... nie wolno ufać pod żadnym względem :/

Awatar użytkownika
kaja111
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: kaja111 » 2 maja 2007, 22:01

Zazwyczaj sklepy zoologiczne w TESCO nie mają najlepszej opinni, przynajmniej tylko z takimi się spotkałam. U mnie w sklepie zoo w TESCO oprócz cen dwa razy droższych niż w innych sklepach, zwierzęta są chore i zaniedbane. Sprzedwaczyni tłumaczy klientom kupującym prosiaki że ich przysmakiem są obierki z ziemniaków :/ Sama kupiłam tam świnkę ze swierzbem :zdegustowany:

Obrazek

Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karolajna » 3 maja 2007, 11:32

Nie zazdroszczę... Powinni pozamykać wszystkie sklepy zoologiczne w TESCO. Tam nie znają się na świnkach i innych zwierzakach... :(

Awatar użytkownika
Martunia69
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Martunia69 » 3 maja 2007, 21:03

Ja moją świnke kupilam wlasnie w tesco,no jak narazie to tylko z tym okiem mamy przeboje małe :looka:

Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karolajna » 3 maja 2007, 21:14

No to aby ci się udało :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”