Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Elektroniczny bros na komary

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
Dorotka
Użytkownik
Świnki morskie: Whisky
Kontaktowanie:

Elektroniczny bros na komary

Postautor: Dorotka » 4 lipca 2014, 22:11

Mam pytanie, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć... Mamy w Toruniu plagę komarów (w zasadzie chyba nawet 10 tych plag, bo normalnie wieczorami nie można wytrzymać), w związku z tym myślałam o kupieniu takiego brosa/raida do kontaktu na komary. Tylko czy to aby nie wpłynie negatywnie na mojego prosiaka? Nie jest to jakieś trujące, szkodliwe dla niego?

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Nejvii
Hodowca
Świnki morskie: hodowla Nejvii Cavia
Kontaktowanie:

Re: Elektroniczny bros na komary

Postautor: Nejvii » 13 lipca 2014, 21:46

Nikt nie odpowiedział, a myślę że warto.

Na opakowaniach często jest napisane czy nie szkodzi zwierzętom. Ja osobiście stosuję i nie zauważyłam żeby to miało jakiś wpływ na stadko.

Awatar użytkownika
Dorotka
Użytkownik
Świnki morskie: Whisky
Kontaktowanie:

Postautor: Dorotka » 31 lipca 2014, 15:06

dziękuję, dopiero weszłam na forum i widzę, że ktoś odpowiedział :D przez 2 pierwsze tygodnie ataku komarów jakoś żyliśmy z narzeczonym, ale potem stwierdziliśmy, że albo nas zjedzą albo zaryzykujemy. I nic się nie dzieje śwince, a my możemy oddychać wieczorami :)

Dona
Użytkownik
Świnki morskie: Karmela, Poziomka
Kontaktowanie:

Postautor: Dona » 4 czerwca 2016, 9:30

Odświeżam temat, czy ktoś jeszcze stosuje bros Electric dla dzieci, w pomieszczeniu gdzie są prosiaczki? Komary zjadają nas żywcem i mam dylemat czy można, czy jednak ma to negatywny wpływ na świnki.

madzia0902
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: madzia0902 » 4 czerwca 2016, 10:14

Nie wiem bo nie używam, ale to dlatego że zamontowałam siatki w oknach (kupiłam w castoramam za około 10 zł) i problem się skończył, siedzę wieczorem przy zapalonym świetle i nie mam żadnego komara :) a myślę że jest to zdrowsze rozwiązanie zarówno dla nas jak i prośków :)

Dona
Użytkownik
Świnki morskie: Karmela, Poziomka
Kontaktowanie:

Postautor: Dona » 4 czerwca 2016, 10:27

Tylko że ja mam w pokoju gdzie są świnki wyjście na taras (: i drzwi są ciągle są otwarte, szczególnie teraz jak jest ciepło

madzia0902
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: madzia0902 » 4 czerwca 2016, 10:55

A no to tak :) chociaż ostatnio widziałam w programie Pani Gadżet taką siatkę właśnie na okno balkonowa która jest przecięta po środku i ma tam wstawione magnesy więc się "automatycznie zamyka " po tym jak ktoś przez nią przejdzie :) Myślę że to też fajny patent żeby nie mieć dodatkowo natrętnych much w domu :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”