Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Wybieg na noc?

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
Bibu
Użytkownik
Kontaktowanie:

Wybieg na noc?

Postautor: Bibu » 12 marca 2015, 10:10

Zastanawiam się, czy świnki można zostawić na noc na wybiegu? Moi chłopcy biegają po kuchni, głównie jedzą, biegają, odpoczywają w kącie leżąc jak placki i tak w kółko. Wybieg jest zabezpieczony, pozbawiony kabli, zastawiony płotkiem który jest przymocowany. Świnki nigdy nie próbowały z niego wyjść. Co o tym sądzicie? Czy świnki w ogóle są aktywne w nocy, gdy jest ciemno - ale śpią przecież ponoć tylko 4-6h na dobę. W dzień nie zawsze mogą biegać, bo wiadomo, gotuję, coś przygotowuję, smażenie, pieczenie... Dopiero wieczorem, albo po południu przygotowuję wybieg i wypuszczam prosiaki do około północy.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Nagietkka
Użytkownik
Świnki morskie: Tuptuś i Chrumek ;)
Kontaktowanie:

Re: Wybieg na noc?

Postautor: Nagietkka » 12 marca 2015, 14:53

Możesz je zostawiać na noc. Ja od zawsze zostawiam mojego świnka na noc i nigdzie nie próbuje wyjść. Czasem tylko poskacze lub pobiega i idzie spać ;)

Awatar użytkownika
tomass95
Użytkownik
Świnki morskie: Wasyl
Kontaktowanie:

Postautor: tomass95 » 16 marca 2015, 19:23

dokładnie ja swojego wcześniej nie wypuszczałem aż w koncu dobijał sie całą noc chciał wyjść po pewnym czasie zaczą sam wychodzić miedzy pretami klatki sie prześlizgiwał normalnie nie wierzyłem :D to teraz mu zostawiam otwarte na noc pobiega i idzie spać do klatki lub u mnie na dywanie czasem zasypia ;)

Awatar użytkownika
Jaśka
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia [2009-2014], Bu-Ba [2014-????]
Kontaktowanie:

Postautor: Jaśka » 16 marca 2015, 19:50

Mojej starej śwince [*] pozwalałam w nocy biegać po domu (albo raczej pokoju ;) ). Ja zamykałam drzwi od mojego pokoju i świnka latała :D Teraz kiedy mam Bu-Bę muszę uważać co robi ;)

Nie jestem miła:) Więc zastanów się jak chcesz hejtować:)

Wróć do „Ogólnie”