Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

ZIMA ze swinkami morskimi

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
joker81
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: ZIMA ze swinkami morskimi

Postautor: joker81 » 17 stycznia 2016, 19:40

befana30 pisze:o jezuuu...
z tym sie jeszcze nie spotkalam, by sie ludzie przechwalali wlasna glupota-tak, tak glupota a zaraz wytlumacze w prostych slowach dlaczego... doprowadziles do zaplodnienia miesiecznej swinki..?? skoro urodzila majac 3 to ta kruszynka miala miesiac kiedy zaszla w ciaze..! boze...czlowieku to tak jakbys widzial 7-letnia dziewczynke z brzuchem czy ty sobie z tego sprawe zdajesz, ze do 3, 4 tygodni to sa jeszcze oseski pijace mleko matki..! to jest koszmar jak mozna sie tak cieszyc i przechwalac czyms tak karygodnym! ty sie faktycznie ciesz, ze nie umarla podczas porodu, bo jej drobne i niedorozwiniete cialko nie bylo jeszcze gotowe na ciaze i rozwiazanie.
Kolejna sprawa- nastepne w ciazy, gdzie pewnie ojciec tej malej ktora urodzila majac 3 miesiace ja zaplodnil czyli chow wsobny- zdajesz sobie sprawe jakie wady genetyczne wywodza sie z takiego..?
Juz nie wspominajac o fakcie, ze te biedne dwie zaciazone swinki pewnie beda musialy rodzic przy innych, w tym samcach wiec z miejsca ponownie w ciaze zajda- doprowadzasz do zachwiania ich zdrowia, ubytkow skor beda musialy karmic nowonarodzone mlode i od razu nosic w sobie ponowny miot! One zdechna !!! to nie sa namnazacze czy maszynki do robienia pieniedzy! byl kiedys pomysl o karaniu ludzi takich jak ty- mam nadzieje, ze ta ustawa przejdzie i takie garazowe hodowle swinek stana sie w koncu przestepstwem! :/
Nie sadze bys wkladal duzo serca w opieke nad nimi- samo celowe rozmnazanie jest objawem braku jakiejkolwie wyobrazni i wiedzy na temat swinek, bylam neutralna do poprzedniej wypowiedzi ale po czyms takim nie jestem w stanie patrzec obiektywnie na kogos takiego, wiec moja pomoc w poradach dla Ciebie konczy sie w tym momencie.

Mam dwoch samcow i iizoluje ich podczas rodzenia swinek, wszystko Ci przeszkadza , jestes bardzo anty kolezanko- nie ma co tu wiecej pisac baw sie ze swoimi swiniami papa

Awatar użytkownika

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 17 stycznia 2016, 20:00

Owszem, w takich beznadziejnych przypadkach przeszkadza mi glupota ludzka "kolego"- co do zabawy to chyba miales na mysli siebie, bo dokladnie to robisz- bawisz sie w hodowle dla zysku bez jakiejkolwiek wiedzy.

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

Awatar użytkownika
Chillinka
Użytkownik
Świnki morskie: Chilli ur.01.V.15, Ruby ur.08.I.16
Kontaktowanie:

Postautor: Chillinka » 18 stycznia 2016, 10:53

Nie dziwie się, że joker81 nie może trzymać prosiaków w domu, mając tak przedmiotowe podejście do tych zwierzątek. Lepiej niech sobie siedzą w garażu, nikomu nie przeszkadzają, nie brudzą w domu (nie da się ukryć, że nawet trzymając świnkę tylko w klatce to trociny potrafią być rozrzucone wszędzie wokół niej), nie przeszkadzają kwicząc i piszcząc domagając się uwagi. Kolega poszedł na łatwiznę w niskobudżetowej hodowli. Tylko zastanawia mnie czemu taka osoba przeświadczona o swoich triumfach hodowlanych sięga o pomoc na forum, z błahym pytaniem (przynajmniej dla mnie odpowiedź na pytanie jest logiczna).

stwór
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: stwór » 20 stycznia 2016, 11:38

Joker81 - Ty Chłopie ogarnij się. Sam sobie mieszkaj w garażu zimą. Co Ty w ogóle z tymi Caviakami wyprawiasz? O co Ci chodzi? Będziesz je zjadał, czy co? Ile świnek zamierzasz mieć w swojej "hodowli" i po co? Wkurzyłeś mnie.

Awatar użytkownika
Ulfhildr
Użytkownik
Świnki morskie: Bonifacy, Lord Biszkopt (XAVIER Bella Cavia), Blue Jean (Sue Wolf&Gang Cavies)
Ruda [*], Chojrak [*], Pepsi [*], Aurora [*], Kokosanka z domu Gadzina [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Ulfhildr » 31 marca 2016, 19:48

I co, wie ktoś, co dalej?

Pozdrawiam,
Ulfhildr ;)
Nasza historia: http://forum.cavia.pl/viewtopic.php?p=160587#p160587

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie: