Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Walka?Domek

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
-NienormalnieNormalna-
Użytkownik
Świnki morskie: Róża i Pianka
Kontaktowanie:

Walka?Domek

Postautor: -NienormalnieNormalna- » 30 grudnia 2015, 21:37

Hej :D
W klatce dla świnek mam domek i jest on, myślę że dość szeroki a daszek jest taki jak mostek. I właśnie co jakiś czas np. co 2 dni jedna świnka śpi w domku a druga za tym domkiem i na odwrót. Jak się boją czegoś to są tam razem ale od razu słyszę jak właśnie jedna ze świnek wejdzie do domku w którym druga przebywa szczękanie zębami czy coś w tym stylu :rotfl: No i teraz tak. Mam kupić dwa nowe jakieś mniejsze domki i w klatce postawić je obok siebie, czy zostawić ten domek?

Awatar użytkownika

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Re: Walka?Domek

Postautor: befana30 » 30 grudnia 2015, 21:42

Chyba lepiej dokupic ten domek, bo jeden z dwoch lokatorow bedzie wiecznie zaliczal eksmisje :D
Z czasem moze sie okazac, ze przywykna i pogodza sie z faktem dzielenia mieszkania, ale dlugie miesiace moga minac jak w moim przypadku- mlodsza byla wiecznie wyrzucana przez starsza, minelo pare miesiecy i od paru dni je przylapalam na wspolnym lezakowaniu ;)

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

-NienormalnieNormalna-
Użytkownik
Świnki morskie: Róża i Pianka
Kontaktowanie:

Postautor: -NienormalnieNormalna- » 30 grudnia 2015, 21:47

befana30 dzięki :)

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 30 grudnia 2015, 21:48

nie ma za co ;)

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

alina_na
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: alina_na » 26 lutego 2016, 12:54

Taka sytuacja często zdarza się w przypadku świnek, zresztą u innych gryzoni również;) Jeżeli masz wystarczająco dużą klatkę to zawsze możesz dokupić drugi domek, ale ogólnie wydaje mi się, że po jakimś czasie i tak się dogadają:)

Baront renomowany producent podłóg

Sue
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Sue » 3 marca 2016, 17:58

Wtrącę swoje trzy grosze :) U mnie niestety drugi domek nie rozwiązał "problemu". Kupiłam domek taki jak na zdjęciu, on składa się z trzech części, górnego domku mniejszego, dolnego domku większego i schodów. Jak były małe to stał tylko ten duży bo się bały wchodzić na górę. Później jak podrosły wskakiwały na daszek tego większego ale nie były zainteresowane spaniem na górze, więc wstawiłam do klatki i na wybieg domki jako dwa oddzielne. Niestety, do tej pory kłótnie są o duży domek, małym nie są zainteresowane. Może mają jakieś kompleksy :P
Załączniki
38758_PLA_lucky_doppelstoeckiges_nagerhaus_3.jpg

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”