Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Czy da się pogodzić pracę i opiekę nad świnką?

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
bodek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Czy da się pogodzić pracę i opiekę nad świnką?

Postautor: bodek » 17 sierpnia 2015, 21:58

Zastanawiamy się z dziewczyną nad kupnem świnki skinny, ale z racji iż oboje pracujemy, byłaby ona sama około 9 godzin dziennie, potem poświęcalibyśmy jej dużo czasu, ale czy to wraz nie będzie za mało? Czy takie rozwiązanie w ogóle ma sens, jeżeli świnka nie będzie miała towarzysza?

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
baixoo
Użytkownik
Świnki morskie: Abi i Franklin
Kontaktowanie:

Re: Czy da się pogodzić pracę i opiekę nad świnką?

Postautor: baixoo » 17 sierpnia 2015, 23:39

Ja dostałam skinny od mojego chłopaka, chodzę do szkoły, mam średnio 8h dziennie lekcji + dojazd do i ze szkoły - w cięgu roku szkolnego świniak siedział sam większość dnia, jeszcze żyje. Myślę, że nikt nie poświęca całego dnia świnkom, a jeżeli dom przez ileś godzin stoi całkowicie pusty to najlepszym rozwiązaniem jest druga świnka. Ja już mam dwie :)
Jeśli nie macie jeszcze klatki lub macie odpowiednio dużą (min. 100cm) to od razu weźcie dwie świnki ze względu na to, że to są bardzo towarzyskie zwierzęta. Myślę, że i tak byście się prędzej czy później na druga zdecydowali, a po co czekać. Wydaje mi sie, że koszty wiele nie wzrosły z drugą świnką, może jest tochę więcej bobków do wybrania w klatce. :D
Słyszałam, że skinny bardzo lubia towarzystko futrzaków, zawsze jest się o kogo ogrzać i przytulić. :) Polecam rozwarzenie takiej opcji. :yes:

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: GalaxySparkle » 27 lipca 2016, 19:42

Noo, ciekawe, co zadecydowali po prawie roku od założenia tego wątku.

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: GalaxySparkle » 4 sierpnia 2016, 16:09

Tyle że świnki są stadne i potrzebują drugą świnką, ewentualnie człowieka, do stada. Świnki nie można zostawić na cały dzień, żeby sama se organizowała czas. Decydując się na takie zwierzątko, przyjmujesz je wraz ze wszystkimi warunkami, jakich potrzebuje do zdrowego i szczęśliwego życia.

W każdym razie, wątek zamykam, bo jego założyciel się nie odzywa i nie daje znać, co zadecydowali, a tutaj robi się niepotrzebny spam na temat czegoś, co jest powszechnie wiadome i powtarzane na Forum. Chętnie odblokuję na prośbę autora.