Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Spacery

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
asiunia97
Użytkownik
Kontaktowanie:

Spacery

Postautor: asiunia97 » 25 września 2007, 14:50

Moja świnka lubi wychodzić na spacery ale na razie tylko przed blokiem chciałaby zabrać ją do parku ale droga prowadzi przez bardzo tłoczną ulice jest dużo.........smrodu :dobani: czy mogę ją zabrać przez tę ulicę do parku odpowiedzcie plissssss,myślałam żeby go wziąć w transponderze(pudełku)lubię jak jest zadowolony.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
...Mateusz...
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Spacery

Postautor: ...Mateusz... » 25 września 2007, 15:05

ale przecie przed blokiem i w parku wszyscy chodzą z psami i różnymi innymi zwierzątkami...a ty tam z świnką?....jeszcze obok ulicy....to ta trawa mu bardziej zaszkodzi niż sie naje..ja bym nie poszedł...zdrowie świnki zależy od ciebie...wiec jeżeli ma byc zdrowa to nie ryzykuj z trawą w spalinach...

Pozdrowienia przesyłają Ruda i ja!:*

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 25 września 2007, 15:15

A nie masz działki? Lepsza taka trawka z własnej "hodowli" niż trawa pod blokiem czy parku. Przynajmniej masz pewność, że psy na nią nie robią, no i auta tak nie jeżdżą ciągle.
Poza tym teraz już się robi chyba za zimno dla świnki. Jak nie chcesz jej przeziębić, to lepiej przynoś trawę do domu :)

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

asiunia97
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: asiunia97 » 25 września 2007, 17:08

Nie mam działki...Mateusz... ja nie wychodzę obok ulicy ale niedaleko mojego bloku jest ta ka łąka i ja tam chodzę a nie przy samym bloku
Obrazek
Ato mój prosiak.

Karena
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karena » 25 września 2007, 18:22

Myślę, że teraz już jest za zimno na takie spacery. Poczekaj do późnej wiosny, bo świnka może się poważnie przeziębić albo nabawić zapalenia płuc.

Duszek [*]

asiunia97
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: asiunia97 » 25 września 2007, 19:05

Ja się tylko pytam ja wychodzę jak jest ciepło :tak:

Awatar użytkownika
motylek1007
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: motylek1007 » 25 września 2007, 19:51

jak Ty z nia wychodzisz? na smyczy czy na "luzie"?

Bibi - spokony i zrównoważony kawaler
Czandor - rozbrykany prowodyl ;)

Obrazek

Marek Li
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Marek Li » 26 września 2007, 1:01

asiunia97 pisze:Moja świnka lubi wychodzić na spacery ale na razie tylko przed blokiem... ...lubię jak jest zadowolony.

Świnki lubią też kapustę, po której mają wzdęcia, z którymi sobie nie radzą. Właściciela rola, zapewnić zwierzęciu nie to co lubi, tylko to co jest dla niego dobre!
To, że łąka nie jest przy drodze nie ma wielkiego znaczenia. Ale to jest 'miejska' łąka. Spaliny są nie tylko przy samej drodze. Co innego poza miastem. Ale powinno to być naprawdę ustronne miejsce, chociaż nigdy nie ma pewności, że ktoś nie przyjeżdża tam ze swoim psem. Poza tym są zwierzęta z okolicznych lasów. Jeśli jednak już, to Świnka powinna mieć zagrodę do wybiegania, bo jak ucieknie, to po niej, a może skryc się nawet w kreciej norze. Ja bym odradzał - całe pokolenia świnek wychowują się bez spacerów i nikt z hodowców nie wyprowadza swoich 20 świń na spacery. Twoja chyba też przeżyje bez takiego cudowania.

Marek Li

asiunia97
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: asiunia97 » 26 września 2007, 13:39

Ja wychodzę ze świnką na luzie.Smyczą go tylko wymęczę lepiej jak może pobiegać na wolności.

Awatar użytkownika
motylek1007
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: motylek1007 » 26 września 2007, 14:10

asiunia97 pisze:Ja wychodzę ze świnką na luzie.Smyczą go tylko wymęczę lepiej jak może pobiegać na wolności.

:szok:
:szok:

luzem biega????? no jestem w szoku...ja bym Ci tego nie radzila robic bo świnka przestaszy sie i ucieknie...

juz nie mowie o jakis kotach i psach :zdziwiony:

Bibi - spokony i zrównoważony kawaler
Czandor - rozbrykany prowodyl ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”