Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Kupno świnki w ... grudniu

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
Vensha
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Kupno świnki w ... grudniu

Postautor: Vensha » 28 października 2007, 16:26

Ale im później tym Hyundai starszy i boje sie ze nie zaakceptuje nowego :(. A to będzie wigilia i mniej krzyków będzie xP. Bo przed grudniem nie mam żadnych imienin, urodzim

Obrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
klauduśa :)
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: klauduśa :) » 28 października 2007, 18:41

Zrobisz jak uważasz, ja tylko mówię, co ja bym zrobiła.

Niech ucieka ode mnie ten, kto powie złe słowo na świnki morskie! Pozdro 4 all! :*

Awatar użytkownika
kasik
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: kasik » 28 października 2007, 21:23

klauduśa :), na każdą porę roku można coś wymyśleć - na wiosne -a to jeszcze że za zimno, lato - że się świniak przegrzeje, jesień - że pogoda się psuje i pada...

Jedyny szkopuł w tym, żeby zapewnić świniakowi odpowiedni transport w odpwiednich warunkach na daną porę roku, a wszystko będzie gites :)

Obrazek

Elizabeth
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Elizabeth » 29 października 2007, 14:05

klauduśa :) pisze:Raczej nie ryzykowałabym kupnem świnki w grudniu... Nawet, gdyby miałaby być tylko ułamek sekundy na mrozie.

Nie przesadzaj kochana :)

Vensha pisze:Elizabeth umiem rozpoznawać płeć.

Super :)

Vensha pisze:No to jesli będzie świnka która nie siedzi w miejscu a podskakuje biega, gada z innymi i bedzie żywiołowa to taka powinna być zdrowa? I taką wziać?

Nie zawsze świnki mogą podskakiwać i biegać - czasem tego nie robią, nawet jeśli są zdrowe - np. mają małe akwa albo są świeżo po transporcie ^___^
Myślę jednak, że sobie poradzisz i wybierzesz dla siebie tę śliczną, kochaną i zdrową :D

Awatar użytkownika
Vensha
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Vensha » 1 listopada 2007, 13:30

Też mam taką nadzieje ^^.

Obrazek

Awatar użytkownika
Magi
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Magi » 6 listopada 2007, 16:05

Ja moje świnki także w grudniu kupowałam (zobaczyć dziecięce miny, kiedy rano 24 grudnia ujrzały klatke z prosiakami pod choinką - bezcenne :D )
Radze Ci zamiast pudełka, (bo nawet jeśli wyłożysz je ręcznikami może przemarznąć), wziąć po prostu stary sweter oraz ręcznik i po prostu przenieść świnkę pod kurtką (uważając oczywiście bardzo).
Ja tak transportowałam obydwie swoje dziewczynki :)
Pozdrawiam

ps. a z Mamą lepiej delikatnie porozmawiaj. Choć Mamy to bardzo wyrozumiałe osoby ;) to jednak wolą nie być aż tak bardzo zaskakiwane :wsciekly: ;) Wytłumacz, że świnki to zwierzątka stadne i samym jest im po prostu smutno :)
Powodzenia :super:

Awatar użytkownika
Bercik
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Bercik » 9 listopada 2007, 0:32

klauduśa :) pisze:Raczej nie ryzykowałabym kupnem świnki w grudniu... Nawet, gdyby miałaby być tylko ułamek sekundy na mrozie.

A gdybyś musiała iść z prośkiem do weta tu co???

Samotność to taka straszna trwoga
Ogarnia mnie, przenika mnie

Awatar użytkownika
*nicia*
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: *nicia* » 9 listopada 2007, 11:14

Bercik nie to ze ja bronie - bo sa taxowki i zawsze lepiej te 10zl wydac ale podjechac pod sama klinike albo poprosisc kogos o podwozke, ale jak juz by byl trzaskajacy mroz ze sama bym nosa nie chciala wysciubic z domu to bym zamowila pewnie wiziyte domowa :P chociaz pewnie zycza sobie za to jak za zboze - TIGRA zakaz chorowania do wiosny !!

Obrazek

Awatar użytkownika
Bercik
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Bercik » 24 listopada 2007, 15:51

*nicia* pisze:Bercik nie to ze ja bronie - bo sa taxowki i zawsze lepiej te 10zl wydac ale podjechac pod sama klinike albo poprosisc kogos o podwozke, ale jak juz by byl trzaskajacy mroz ze sama bym nosa nie chciala wysciubic z domu to bym zamowila pewnie wiziyte domowa :P chociaz pewnie zycza sobie za to jak za zboze - TIGRA zakaz chorowania do wiosny !!

Ale nie zawsze jest pięknie i kolorowo. LIlu wiozłam 1,5 godz pociągiem ze Skierniewic do Łodzi bo nie mam auto ani kogoś żeby ze mną pojechał, zawinęłam w koc dziecięcy transporter i do torby podróżnej, dojechała cała i zdrowa. Acha jeszcze... na dworzu było mroźno.

Ale dla mnie ta wypowiedź to przesada, wystarczy tylko przemyśleć, poszperać w domu i zawsze znajdzie się jakiś dobry pomysł.

Samotność to taka straszna trwoga
Ogarnia mnie, przenika mnie

Kacha
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Kacha » 3 grudnia 2007, 17:51

moim zdaniem, wszystko będzie ok. zmieniłam swoje zdanie na temat świnek jak widziałam facet na giełdzie na dworze, przy temperaturze -3*C trzymał prosiaki tak po prostu w klatce, a reszte w pudełku. Fakt, że było ich tam sporo i były przytulone do siebie, ale i tak strasznie wiało. Jedna z jego świnek jest u mnie tzn kupiłam ją i ma się bardzo dobrze :P ale facet dostał opierdziel żeby je chociaż zasłonił od wiatru :P

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca