Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Transport - w jaką pogodę najbezpieczniej?

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Gość

Transport - w jaką pogodę najbezpieczniej?

Postautor: Gość » 18 lutego 2012, 9:31

Witam Wszystkich :) Jestem nowa na forum i jest to mój pierwszy post :)

Jestem zdecydowana na kupno świnki morskiej, jednak biorąc pod uwagę aktualną porę roku i pogodę - na razie tylko kompletuję wyposażenie do jej mieszkanka :)
Mój problem dotyczy transportu świnki - nie wiem jaki okres jest najbezpieczniejszy aby przewieźć ją do domu, zważywszy na fakt że nie poruszam się samochodem? Mieszkam dosyć daleko od osoby od której chcę świneczkę zakupić - autobusami czeka mnie ok półtorej godziny jazdy w jedną stronę. Myślałam żeby pojechać po nią kiedy zrobi się już ciepło - może w marcu a może na początku kwietnia... jednak ostatnio miałam styczność z koleżanką która wiozła swoją świnkę w zimę i powiedziała mi że spokojnie mogę pojechać po nią już teraz tylko żebym poczekała aż nie będzie mrozu i żebym wzięła ze sobą jakąś starą ciepłą kurtkę i owinęła w nią transporter na czas kiedy będę szła z przystanku do domu albo jak będę ewentualnie czekać na przesiadkę (w obu przypadkach - maksymalnie 10 minut). Ja jednak nie sądzę żeby to był dobry pomysł...
Proszę więc o Wasze rady :).

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Re: Transport - w jaką pogodę najbezpieczniej?

Postautor: Sensibles » 18 lutego 2012, 13:11

Ogólnie można świnkę przewozić w każdą pogodę, trzeba jej tylko zapewnić do tego odpowiednie warunki - zimą musi być ciepło, jej do transporterka musiałabyś dać kocyk i owinąć dodatkowo pudełko czymś ciepłym. Ale po co ryzykować? Jeżeli jesteś w stanie poczekać i wytrzymać do ocieplenia to poczekaj, będzie bezpieczniej : )
Poza tym - może poproś jakiegoś znajomego, który dysponuje samochodem, żeby pomógł...?

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Gość

Re: Transport - w jaką pogodę najbezpieczniej?

Postautor: Gość » 19 lutego 2012, 7:36

Raczej nie sądzę żeby udało się kogoś zwerbować ;)
Poczekam aż zrobi się cieplej... no chyba że do tego czasu znajdzie się ktoś życzliwy ;)

Dziękuję za radę
Pozdrawiam :)

Wróć do „Ogólnie”