Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Chwilowe łączenie świnek.

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
asiorek109
Użytkownik
Świnki morskie: Seze ;))
Snikers
Trzybit
Princessa ;p
Kontaktowanie:

Chwilowe łączenie świnek.

Postautor: asiorek109 » 12 kwietnia 2012, 18:27

Mam sąsiadkę, która niedawno kupiła sobie chrumka. Czy na wybiegu latem (mam zamiar go zrobić :P ) będzie można je wpuszczać razem? Czy raczej nie?

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Re: Chwilowe łączenie świnek.

Postautor: kin28 » 12 kwietnia 2012, 19:44

Jeśli masz jedną świnkę, to nie.
1. Nie jesteś pewna 100% płci, chyba, że jesteś, ale i tak jest ta niepewność.
2. Jeśli twoja świnka spodka kolegę, to będzie szczęśliwa, ale pomyśl o tym, co będzie jak je rozłączysz i każda pójdzie do siebie? Świnki będą strasznie tęsknić.
Ja kupując samca kierowałam się tym, że spotka się z kolegą, świnką mojej koleżanki, ale poczytała i zrezygnowałam, na szczęście, bo moja świnka okazała się samiczką, a by nie było jej przykro - ma koleżankę od niedawna :)
Lepiej nie łącz ich, to będzie tragedia, takie rozstanie...

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

beziki
Użytkownik
Świnki morskie: Beza - świnka morska rozetka długowłosa (mama) i Bezik (dziecko)
Kontaktowanie:

Postautor: beziki » 12 kwietnia 2012, 21:13

Ja mam 2 świnki matkę i dziecko (synusia). Oczywiście są w osobnych klatkach, ale wypuszczam je codziennie na wybieg jak siedzę w pokoju, robię lekcje itd. Moje świneczki nie maja do siebie jakiegoś popedu seksualnego (nie zebym chciała je rozmnożyć, bo to by było niepoważne i nieodpowiedzialne) ale poprostu bawią się miedzy sobą i jak się zmęcza to znajdują sobie miejsce pod biurkiem i razem przytulone zasypiają.

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 12 kwietnia 2012, 21:16

To dobrze, ale pamiętaj, nawet minutka nie uwagi i masz ciężarną samiczkę, to może być 1 ruch, z resztą chyba wiesz jak to wygląda, świnki potrzebują chwili nieuwagi o już jest problem, jak samiec ma około miesiąc to już trzeba je rozłączyć i już nie łączyć. Dokup koleżankę/kolegę jednej śwince, oczywiście najlepiej dwóm, ale nie przesadzajmy.

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 13 kwietnia 2012, 22:05

beziki pisze:Ja mam 2 świnki matkę i dziecko (synusia). Oczywiście są w osobnych klatkach, ale wypuszczam je codziennie na wybieg jak siedzę w pokoju, robię lekcje itd. Moje świneczki nie maja do siebie jakiegoś popedu seksualnego (nie zebym chciała je rozmnożyć, bo to by było niepoważne i nieodpowiedzialne) ale poprostu bawią się miedzy sobą i jak się zmęcza to znajdują sobie miejsce pod biurkiem i razem przytulone zasypiają.

Na razie nie mają, ale gdy samica dostanie rui to zaczną mieć. Świnki rozmnażają się wsobnie i to, że są albo nie są rodziną nie ma dla nie żadnego znaczenia. Bardzo ryzykowna sytuacja.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

beziki
Użytkownik
Świnki morskie: Beza - świnka morska rozetka długowłosa (mama) i Bezik (dziecko)
Kontaktowanie:

Postautor: beziki » 15 kwietnia 2012, 19:45

Oczywiście wiem o tym. Matka ma juz 8miesięcy, a mały 4 miesiace. Jak je wypuszczam to caly czas ich pilnuje.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 15 kwietnia 2012, 19:50

A co jak nie dopilnujesz? Nie lepiej wykastrować samca i nie ryzykować?

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca